Film “Nebeska tema” o Vladi Divljanu premijerno u Hrvatskoj i širom Srbije

0
87

Film “Nebeska tema” sa velikim uspehom trenutno se prikazuje u bioskopima u Srbiji. Premijera se odigrala na rođendan Vlade Divljana, 10. maja u beogradskom Sava centru i bila je rasprodata. Baš kao i premijera u Novom Sadu 22. maja.

Film o velikanu naše muzike Vladi Divljanu biće premijerno prikazan u Hrvatskoj 11. juna u čuvenoj Velikoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” (20h).

Premijera filma "Nebeska tema" o Vladi Divljanu 10. maja u Sava centru

– Vlada Divljan je jako voleo Zagreb i Zagreb voli Divljana. Naši zagrebački prijatelji su odigrali važnu ulogu u tome da se ovaj film dogodi. Srećan sam što ćemo 11. juna zagrebačkoj publici predstaviti “Nebesku temu”. Ekipa filma, učesnici i ja ćemo im se predstaviti u velikoj dvorani “Lisinskog”. Sa velikom radošću očekujem taj susret! – izjavio je reditelj i scenarista filma Mladen Matičević.

Veče puno emocija: Premijerno prikazan film “Nebeska tema”

Ulaznice za hrvatsku premijeru već su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Dvorane “Lisinski”, kao i online, ali i na svim boljim prodajnim mestima u Zagrebu.

Film je premijerno prikazan u Gornjem Milanovcu 25. maja, a zbog velikog interesovanja dodate su još tri projekcije: subota, 1. jun (18h i 20h); nedelja, 2. jun (19h). U nedelju, 26. maja (18h) imaće premijeru u Užicu, u Bioskopu ARTUžice, gde će se posle toga prikazivati svakog dana od 20h do 29. maja. U Subotici je premijera zakazana za 31. maj u Bioskopu “Eurocinema”, uz dve reprizne projekcije 1. i 2. juna; a u Pančevu će biti održana 2. juna, uz još jednu projekciju 3. juna. Od 27. do 30. juna film će biti prikazan u Centru za kulturu Valjevo.

Hajde sanjaj me, sanjaj: Divljanov rođendan dirljivo proslavljen u rasprodatom Sava centru
FOTO: By Horst Charitonoff - FFK + Vlada Divljan & Co wikipedia
Vlada Divljan, Foto: Horst Charitonoff / Wikipedia

“Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. Film je po formi i narativnoj strukturi sličan, odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

Na rođendan Vlade Divljan reizdanje albuma “Lutka koja kaže ne”

U filmu učestvuju Darko Rundek; Momčilo Bajagić Bajaga; Svetozar Cvetković; Zdenko Kolar; Aleksandar Šandorov; Dušan Strajnić; Mladen Juričić Max; Srđan Gojković Gile; Dušan Kojić Koja; Srđan Šaper; Goranka Matić; Momčilo Moma Rajin; Emil Tedeschi; Dina Divljan; Stevan Divljan i Pavle Divljan; Ivana Šoljan; Bojana Vunturišević; Ida Prester; Svetlana Đolović; Siniša Škarica; Slobodan Konjović; Ana Đurić Konstrakta; Ana Radonjić Zoe Kida; Dubravka Duca Marković; članovi bendova “Minilinija”; “Ljetno Kino Big Band”; i “Old Stars Band”. “Nebeska tema” je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Ekipu filma čine: reditelj i scenarista Mladen Matičević; direktor fotografije Boris Poljak; producent za “Starhill” – Aleksandar Pavlić; izvršna producentkinja Milena Džambasović; direktorka filma Nađa Lapčević; scenografkinje Jovana Cvetković i Jelena Sopić; montažer Dejan Urošević; dizajn zvuka Aleksandar Protić; kostimografkinja Ivana Ivić; i Maša Nešković, pomoćnik režije.

Film je proizveden u produkciji kuće “Starhill” i kompanije “United Media”. Koproducenti su “Cinnamon Film”; “Mir Media Group”; “Backstage” iz Hrvatske; “Tag Media”; “Digimedia”. Film su podržali Filmski centar Srbije, Centar za kulturu “Vlada Divljan” i Gradska opština Palilula.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde