“Ne okreći se, sine” – novi album Radeta Šerbedžije

0
12

Krajem decembra proslavljeni glumac i muzičar podario je neočekivani poklon prijateljstva i ljubavi:

"Ne okreći se, sine" - novi album Radeta Šerbedžije

Rade Šerbedžija snimio je novi album – “Ne okreći se, sine”, koji je postavio onlajn.
– Dragi moji, nisam se dugo javljao jer sam snimao novi album. Htio sam da bude poklon mojim ljudima za Novu godinu i eto uspio sam. Sutra izlazi moj novi album “Ne okreći se, sine” (dobri stari CD) u produkciji Croatia Recordsa. Pjesme već možete poslušati na svim digitalnim platformama, YouTube, Spotify, šta već volite! – napisao je Šerbedžija na svojoj Facebook stranici.

28. Dani Zorana Radmilovića: Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Radetu Šerbedžiji
ne okreći se sine rade šerbedžija

– Moj novi album “Ne okreći se, sine” je poruka prijateljstva i ljubavi. Pjevam pjesme nove, pjesme stare, pjesme moje i pjesme mojih prijatelja. A, sve su to pjesme o ljubavi… pune boli, čežnje, strepnje, nade, kao i čitav ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze poslije nas, da tu stazu koju je moja generacija prešla, pređu na svoj način. Zato – Ne okreći se sine, budi mi jači sine” – zaključio je umetnik.

Izdanje je najavljeno hitom “Eto pjesma”, koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić iz “Parnog valjka”. Osim Husa, svoj autorski doprinos dali su i drugi sjajni muzičari: Miroslav Tadić na Arsenovoj pesmi “Njujork”; i Damir Urban, koji je za Radeta napisao “Govorila je tako tiho, tiho, tiho”; a tu je i obrada hita Miše Kovača “Ostala si uvijek ista”.

RADE ŠERBEDŽIJA: “Pre kiše” me je upisao na filmsku mapu svetskog filma

Glumac je dao i svoj autorski pečat u pesmi “Šeherezda”, koju je posvetio poznatom reditelju Tomažu Panduru, čiji je prerani odlazak pre četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Na albumu se nalaze dva dueta, i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi “Otkako te ne volim te”; te na “Na nešto me sjeća taj grad”, koju je Šerbedžija otpevao zajedno s autorom Darkom Rundekom. Naslovnu numera “Ne okreći se, sine” glumac je napisao još 1989. godine, na muziku Gabora Lenđera.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde