Naučni centar Fenomen: Deset novih fenomena čekaju buduće naučnike

0
100

Naučni centar Fenomen ovog septembra prima novu generaciju polaznika koji će kroz niz radionica, zanimljivih predavanja i uzbudljivih naučnih eksperimenata istražiti deset novih fenomena sveta koji nas okružuje.

Naučni centar Fenomen: Deset novih fenomena čekaju buduće naučnike
Foto: Naučni centar Fenomen

Naučni centar Fenomen uskoro kreće sa novim naučnim avanturama. Osmišljen tako da radoznalcima uzrasta od 7 do 15 godina na stručan i zanimljiv način približi različite pojave, iz meseca u mesec vodi ih kroz naučnu avanturu podstičući radoznalost, naučno razmišljanje i istraživački duh.

Beograd je dobio svoj Fenomen

Polaznici Naučnog centra Fenomen biće u prilici da se, već početkom septembra, upuste u istraživanje svemira i svih njegovih tajni. Oktobar je mesec rezervisan za ćeliju, dok će se Fenomenova priča dalje razvijati u novembru kroz izučavanje evolucije. Decembar će biti mesec u kome će pažnja biti posvećena virusima. Januar će se baviti našim neverovatnim telom u celini. Februarska druženja proteći će u znaku privlačenja. Mart je odvojen za poigravanje sa impulsima, april za talase, a maj za zvuk. Fenomenova druga sezona završiće se u junu, kada će na naučnom meniju biti svetlost i tama.

Naučni centar Fenomen: Deset novih fenomena čekaju buduće naučnike
Foto: Naučni centar Fenomen

Fenomen predstavlja drugu kuću i utočište zaljubljenicima u nauku i onima koji vole da otkriju još više pored onoga što im osnovno obrazovanje nudi.
– U Fenomenu kao nastavnik imate potpunu slobodu i kreativnost u predavanjima kako biste mogli svoje znanje na što bolji način da prenesete učenicima. A, imate na raspolaganju i sve moguće materijale za to! – navodi predavač ekologije Jelena Andreja Radaković.

Više od 15.000 posetilaca u Noći istraživača u Beogradu

Fenomenove radionice podeljene su po malim grupama u odnosu na termin, uzrast i interesovanje polaznika. Prva radionica u okviru odabranog termina je besplatna, kako bi roditelji i deca zajedno mogli da se upoznaju sa programom i načinom rada.

Foto: Naučni centar Fenomen

Tim Fenomena do sada je pokrenuo dve velike gradske manifestacije – Noć muzeja i Festival nauke, kao i brojna druga zanimljiva dešavanja i izložbe. Više od decenije bave se edukacijom i organizovanjem radionica i seminara u oblasti promocije kulture i nauke. Detaljne informacije o Fenomenovom programu, saradnicima i upisu dostupne su na zvaničnom sajtu OVDE.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde