Nataša Ninković ovogodišnja dobitnica Nagrade “Žanka Stokić”

0
287
Žanka Stokić nagrada
Statueta “Žanka Stokić”

Žiri prestižnog glumačkog priznanja je većinom glasova doneo odluku o ovogodišnjoj dobitnici.

Šesnaesta dobitnica nagrade “Žanka Stokić”, koju dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija “Novosti” i Grad Požarevac, je Nataša Ninković. Tako je odlučio žiri, kojim je predsedavala druga dobitnica ovog uglednog priznanja Milena Dravić. Članovi ovogodišnjeg žirija bili su i upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, glavni i odgovorni urednik Kompanije “Novosti” Milorad Vučelić, dramski pisac i reditelj Bratislav Petković, i prošlogodišnja dobitnica Olga Odanović.

NATAŠA NINKOVIĆ: Znam da budem vrlo neprijatna

Nagrada je ustanovljena 2003. godine na inicijativu Mire Stupice (koja je bila glumica veka u akciji “Novosti” i doživotni počasni predsednik žirija), a u znak sećanja na Žanku Stokić, jednu od najpoznatijih srpskih glumica prve polovine prošlog veka. Svake godine prestižno priznanje uručuje se za celokupno delo, aktivnom glumcu i “ličnosti koja je obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza”.

Olgi Odanović uručena nagrada „Žanka Stokić“
Nataša Ninković Instagram
Foto: Instagram / Nataša Ninković

Priznanje se sastoji od plakete koju daruje nacionalni teatar (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića); statuete “Žanka Stokić” (delo akademskog umetnika Dragiše Miloševića, koje uručuje Grad Požarevac); i novčanog iznosa koji poklanjaju “Večernje novosti”.

Natašu Ninković je vest da je ovogodišnji laureat prestižnog priznanja dočekala u dalekom Dubaiju gde trenutno uživa na odmoru.
Dosadašnje dobitnice Nagade “Žanka Stokić” su Svetlana Bojković; Milena Dravić; Radmila Živković; Đurđija Cvetić; Ružica Sokić; Jelisaveta Sablić; Gordana Đurđević Dimić; Dara Džokić; Mirjana Karanović; Ljiljana Blagojević; Ljiljana Stjepanović; Mira Banjac; Anita Mančić i Jasna Đuričić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde