Narodno pozorište: Besplatne akcije “Otvorena vrata” od 17. do 21. septembra

0
70

U okviru manifestacije “Dani evropske baštine” posetioci će besplatno moći da se obiđu muzej i zgradu teatra.

Narodno pozorište: Besplatne akcije "Otvorena vrata" od 17. do 21. septembra
Foto: narodno pozorište u Beogradu

Narodno pozorište u Beogradu organizovaće akcije “Otvorena vrata”, svakog dana, u 12h, u periodu od 17. do 21. septembra. U dobro osmišljenoj turi posetioci će, uz medijatora Dragana Stevovića, saznati najosnovnije istorijske podatke o ovom zdanju kulture od nacionalnog značaja. Takođe, upoznaće se sa procesom rada, obići će garderobe, radionice, pozorišni bife, muzej…

Narodno pozorište: Obeležavanje 150. sezone uz premijere domaćih autora

U toku obilaska, posetioci mogu da pogledaju i aktuelnu izložbu “Odeta i Odilija – Beli i Crni labud na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu”, autorke Milene Jauković. Postavka predstavlja svojevrsni omaž našim najznačajnijim baletskim umetnicama, kao i gošćama Nacionalnog teatra iz celog sveta koje su interpretirale uloge Odete i Odilije u baletu “Labudovo jezero”.

Narodno pozorište: Besplatne akcije "Otvorena vrata" od 17. do 21. septembra
Foto: narodno pozorište u Beogradu

Obilazak je organizovan za minimum 15 posetilaca. Okupljanje, zbog rekonstrukcije fasade, je ispred službenog ulaza u Narodno pozorište (Francuska 3). Grupne posete mogu da se zakažu.

Završeno snimanje serijala „Narodno pozorište u 10 činova“

Manifestacija “Dani evropske baštine” u Beogradu deo je velike evropske manifestacije Saveta Evrope i Evropske komisije. Njom se svakog septembra, po istim principima i sa istim simbolima, predstavlja naše nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda, raznolikost kultura, tradicije, običaja. “Dani evropske baštine” održavaju se u Beogradu od 2002. godine. Svake godine sa drugom temom, manifestacija je u srpskoj prestonici postala svojevrstan praznik kulture i turizma. Tada se pripremaju tematski programi; otvaraju gradska zdanja; istorijske kuće; legati; muzeji; ustanove kulture… i priređuje veliki broj raznovrsnih programa besplatnih za posetioce.

E. A. / Izvor: Narodno pozorište u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde