Narodno pozorište: Operskim Gala koncertom završena 150. sezona

0
99

Još jedna sezona u Nacionalnom teatru privedena je kraju.

Narodno pozorište: Operskim Gala koncertom završena 150. sezona
Operskim Gala koncertom je završena 150. sezona, Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Tradicionalnim operskim Gala koncertom je završena 150. sezona Narodnog pozorišta u Beogradu. Na Velikoj sceni u nedelju, 30. juna, nizale su se arije, dueti i horovi iz poznatih opera, koje su najvećim delom zastupljene na redovnom repertoaru ove kuće.

Opera na vodi 2019: Muzički spektakl 14. septembra na Sava Promenadi

Koncert je otvoren Uvertirom iz Mocartove “Figarove ženidbe”. Potom je publika uživala i u numerama iz opera “Pajaci”; “Adrijana Lekuvrer”; “Andre Šenije”; “Madam Baterflaj”; “Toska”; “Vesela udovica”; “Karmen”; “Nabuko”; “Samson i Dalila”; “Don Đovani”; “Kneginja čardaša”; “Koštana”… Pod dirigentskim upravama Dejana Savića; Đorđa Stankovića; Zorice Mitev Vojnović; i Đorđa Pavlovića, a uz Orkestar i Hor Opere, učestvovali su prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu – Jadranka Jovanović; Sanja Kerkez; Janko Sinadinović; Nataša Jović Trivić; Snežana Savičić Sekulić; Vladimir Andrić; Aleksandar Dojković; Aleksandra Stamenković; Dragutin Matić; i Biljana Trmčić.

Svečanom akademijom Narodno pozorište u Beogradu proslavilo 150 godina postojanja

Koncertmajstor je bila Vesna Janssens, režiju je uradila Ivana Dragutinović Maričić, a realizaciju scenografije Miraš Vuksanović i Jasna Saramandić.

Tako je završena 150. sezona, a Ivana Vujić, v. d. upravnika, najavila je za sledeću premijeru Šekspirovog “Sna letnje noći” u režiji Kokana Mladenovića (8. oktobar); pa opere “Na uranku” Stanislava Biničkog, u režiji Ane Grigorović, pod dirigentskom upravom Stefana Zekića (premijera 20. oktobra); posle toga radiće se novi komad Milene Marković specijalno pisan za Narodno pozorište; kao i Pučinijiva opera “Manon Lesko” u koprodukciji sa Madlenianumom… Takođe, rekla je i da su u pregovorima da dovedu Izabel Iper sa predstavom Boba Vilsona “Mary said what she has said”… a biće i još iznenađenja od jeseni.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde