Najveće zvezde regiona na 34. Valjevskom džez festivalu

0
141

U valjevskom Centru za kulturu predstavljen je program 34. Valjevskog jazz festivala koji će biti održan od 24. do 26. maja.

34. Valjevski džez festival Foto PromoPo rečima umetničkog direktora Milana Đurđevića, ambicioznost sa kojom se ušlo u organizaciju i kreiranje ovogodišnjeg programa bila je logična iz razloga tradicije, veličine i značaja ovog festivala, kao i želje da se u bliskoj budućnosti Valjevski džez festival kao brend svrsta u niz nosećih kulturnih događaja u zemlji. U uvodnom programu 24. maja “Svi zajedno na 2 i 4” deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmladji vrate kvalitetnoj muzici. Kompletan program će se i ove godine odvijati na tri bine: Platou ispred Centra za kulturu; velikoj sali Centra za kulturu; i holu.

Nišville Jazz Festival otvara prvi džez muzej u Srbiji

U petak 25. maja, program na Platou u 18.30 h otvara “Mehanički balet” (ex Teatar Bizar), a u 19.15 h nastupa Bane Lalić MVP. Centralni dogadjaj ovog dana je koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića u velikoj sali (21 h). Posle toga će posetioci moći da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa “Young Stars bendom”, mladim muzičarima sa Berklija.

Otvoren džez centar i klub „Mihailo Miša Blam“
34. Valjevski džez festival Foto Promo
Umetnički direktor festivala Milan Đurđević na konferenciji za medije, Foto: Promo

Program u subotu, 26. maja, otvoriće bluzeri na Platou: u 18.30h “Pilot blues bend”; a u 19.15 h “Zona B”. Apsolutni hedlajner 34. Valjevskog jazz festivala je najveća regionalna zvezda, Zlatan Stipišić Gibonni. On će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima u 21h na velikoj sceni Centra za kulturu.
– Ovaj koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih događaja danas. Mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad koji će tih dana biti mesto jednog pravog “world music sajma” po ugledu na svetske džez festivale! – rekao je Đurđević.

Jovan Maljoković objavio etno-džez album „Duša tanana“

valjevski jazz festU holu u 23h nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation). A, zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći “Kepa & Free spirits” uz repertoar legendarne grupe “Smak”.

Koncept festivala značajno je promenjen od prošle godine. Pod motom “New jazz moment” učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni, ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja.

Vasil Hadžimanov na listi najboljih svetskih džezera

Karte za 34. Valjevski jazz festival biće u pretprodaji od 10. maja na blagajni Centra za kulturu Valjevo.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde