Britanski violinista Najdžel Kenedi otvara 50. Zlatni BEMUS

0
303

50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Britanski violinista Najdžel Kenedi otvara 50. Zlatni BEMUS
Foto: Promo

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi (Nigel Kennedy), održaće spektakularni koncert pod nazivom “Bach meets Kennedy meets Gershwin” na otvaranju 50. BEMUS-a. Nastupiće sa kamernim ansamblom u sredu, 10. oktobra u 20h. Ulaznice su u prodaji od 15. avgusta preko Eventim mreže i na blagajni Sava centra.

Bez granica: 34. Beogradski džez festival od 25. do 29. oktobra

Britanski violinista Najdžel Kenedi otvara 50. Zlatni BEMUSPosle višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara – od klasičnih kompozitora do Hendriksa. Nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta… svirao je za Britansku kraljevsku porodicu… i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Nišville 2018 oborio rekorde: Nikad više džezera i publike

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere “Summertime”; “They Can’t Take That Away From Me”; i “Porgy and Bess”; obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu “Kennedy Meets Gershwin”. Ovo izdanje je objavljeno na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

Ovacijama završen 34. Valjevski džez festival

– Za mene se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka: kroz fuziju džeza i klasične muzike; prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture; i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima! – izjavio je Najdžel Kenedi.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde