Dani Zorana Radmilovića: Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Svetlani Bojković

0
135

Proglašeni su laureati 26. Festivala Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru

Svetlana Ceca Bojković dobitnik je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje, odlučio je stručni žiri Festivala. Ona je prve festivalske večeri igrala Dragicu u predstavi “Moja ti” Olge Dimitrijević, koju je u Ateljeu 212 režirala Aleksandra Milavić Dejvis.

Otvoreni Dani Zorana Radmilovića, Svetlani Bojković pripao „Zoranov brk“

Svetlana Bojković Moja ti, Dani Zoran Radmilović Zaječar Nagrada za najbolje glumačko ostavrenje
Ceca Bojković u predstavi “Moja ti”, Foto: Dani Zoran Radmilović

– Svetlana Bojković je diskretnim, nenametljivim, odmerenim, preciznim, šarmantnim, prirodnim i ubedljivim glumačkim izrazom izgradila lik Dragice. Ne upadajući u zamku patetičnosti, scenski efektno, uz veliku i značajnu podršku ostalih aktera, oživela je sudbinu junakinje sa margina savremene, neumoljivo surove civilizacije. A, oplemenjujući celokupnu atmosferu predstave duhovitim, emotivnim i nostalgičnim notama – navodi se u obrazloženju žirija. Ove godine u stručnom žiriju bili su glumac Ivan Bekjarev, predsednik, i članovi ravnatelj Kazališta u Virovitici Miran Hajoš i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Radonjić.

Dani Zorana Radmilovića: Zoranov brk za Dragana Petrovića Peleta

Nagrada “Krstomir Milovanović” 26. Festivala Dani Zorana Radmilovića pripala je predstavi “Mrtve duše” Narodnog pozorišta u Nišu. To je odlučio žiri koji su činili
Frederic Poty (direktor Theatre de la Massue Nica, predsednik); Pavlinka Trifonova (direktor Državnog lutkarskog pozorišta u Vidinu); i Mirko Stokić (akademski slikar i scenograf u zaječarskom pozorištu). Oni su svoju odluku obrazložili činjenicom da se od scenografija na ovogodišnjem Festivalu koje su bile prilično svedene, što nipošto nije umanjilo njihovu svrsishodnost, izdvojila scenografija predstave “Mrtve duše”. Ona je svojom estetskom koherentnošću, veštinom upravljanja scenskim prostorom, savršenom realizacijom rezultirala velikom teatralnošću. I u potpunosti učinila odluku žirija jednoglasnom. Tako da nagrada za vizuelni identitet “Krstomir Milovanović” pripada scenografu Ani Đorđević, odnosno Narodnom pozorištu iz Niša i predstavi “Mrtve duše”, navodi se u obrazloženju žirija.

Dani Zorana Radmilovića: Još jedan Zoranov brk za Aleksandra Stojkovića

moja ti atelje 212
Iz predstave “Moja ti” Ateljea 212

“Hipnoza jedne ljubavi” Zvezdara teatra je po glasovima publike, a prosečna ocena bila je 9,83, proglašena za najbolju predstavu Festivala. Festivalske nagrade dobitnicima biće uručene večeras, kada će Pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” u čast nagrađenih premijerno igrati komad “Krađa, svađa itd” Miroljuba Nedovića.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde