Nagrada za Milana Marića na festivalu u Moskvi

0
175

Priznanje za mladog i talentovanog srpskog glumca.

dovlatovNa upravo završenom 40. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, srpski glumac Milan Marić osvojio je nagradu “Chopard Talent Award”, kojom firma “Chopard”, prijatelj ovog festivala, nagrađuje najbolje mlađe glumce. Marić je nagradu poneo za glumačku kreaciju u rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji, filmu “Dovlatov”, u režiji Alekseja Germana mlađeg. Ovaj film je svetsku premijeru imao u glavnom takmičarskom programu Berlinskog filmskog festivala ove zime, a srpsku na programu ovogodišnjeg Festa.

MILAN MARIĆ: Odrastao sam igrajući Dovlatova

Marić je nagrađen za ulogu znamenitog ruskog pisca i disidenta, Sergeja Dovlatova. U nominaciji za ovu nagradu u Moskvi bio je i Miloš Biković. On je bio nominovan za ulogu u hit-filmu “Led”. Osim toga, “Dovlatov” je u Moskvi nagrađen i diplomom žirija “Ruskog programa” za “visoka umetnička dostignuća i autentičnost u prikazu ere”.

Film „Dovlatov“ od 28. aprila u Kombank dvorani
dovlatov
Iz filma “Dovlatov”

Na festivalu u Moskvi ovih dana prikazan je i srpski dokumentarni film “Slatko od ništa” autora Borisa Mitića. I “Dovlatov” i “Slatko od ništa” nastali su uz podršku Filmskog centra Srbije.

Izvor: FCS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde