U Bilbau nagrada UNICEF-a za animirani film “Neputovanja”

0
35

Posle Dablina, prošle sedmice, stiglo je novo u dugom nizu festivalski odličja za kratki animirani film “Neputovanja” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg.

U Bilbau nagrada UNICEF-a za animirani film "Neputovanja"Kratki animirani film “Neputovanja” je osvojilo nagradu UNICEF-a na 60. Zinebi Međunarodnom festivalu kratkometražnih i dokumentarnih filmova u Bilbau, u Španiji.

Kratki animirani srpsko-slovački film “Neputovanja” u trci za Oskara

Podsetimo, “Neputovanja” su srpsko-slovačka koprodukcija, već je višestruko nagrađivano delo. Nedavno je ovo ostvarenje na devetom izdanju Festivalu animacije Animage u Pernambuku, u Brazilu, osvojilo nagradu za najbolji scenario. Pre toga, film je dobio specijalnu nagradu žirija na prestižnom festivalu SITGES (51st SITGES – International Fantastic Film Festival of Catalonia) u kategoriji kratkih animiranih filmova. A, u Italiji film je nagrađen za najbolji kratki film po izboru studentskog žirija na Filmskom festivalu u Karboniji (Carbonia Film Festival). Tu je i nagrada na Festivalu srpskog filma fantastike u Beogradu.

Završen 12. Festival srpskog filma fantastike: “Neputovanja” najbolji film

“Neputovanja” su premijerno prikazana na ovogodišnjem Berlinalu. Na Martovskom festivalu film je osvojio Grand Prix u kategoriji animiranog filma. Film se direktno kvalifikovao za Oskara na osnovu osvojenog Grand Prixa Zlatni Pegaz na festivalu Animator u Poljskoj. Do sada je prikazan na brojnim festivalima među kojima su Annecy; Animafest Zagreb; Sarajevo Film Festival…

65. Martovski festival: Proglašeni dobitnici Gran Pri i strukovnih nagrada

U Bilbau nagrada UNICEF-a za animirani film "Neputovanja"Producent filma je Jelena Mitrović (Baš Čelik); koporducenti iz Slovačke su Eva Pavlovičova i Peter Badač. Montažer je Milina Trišić, a muziku je radio Dušan Petrović. Za zvuk su bili zaduženi Vladimir Janković i Aleksandar Protić, a narator je Maša Mileusnić. Film su finansirali Filmski centar Srbije, Slovački audiovizuelni Fondi i televizija Arte.

E. A. / Izvor: FCS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde