Nagrada “Milan Mladenović” 2020: U žiriju Rundek, Remi i Gile

0
56

Nagrada “Milan Mladenović” ustanovljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene Mladenovićevoj umetničkoj zaostavštini. Dodeljuje se za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, koje je svojim sadržajem i naslovom u skladu sa dostojanstvom Milanovog dela.

Nagrada "Milan Mladenović" 2020: U žiriju Rundek, Remi i Gile

Kako su naveli organizatori iz Zadužbine Milana Mladenovića – došao je momenat da počnu da pričaju o Nagradi Milan Mladenović 2020.
– Potrudili smo se da nam aktuelna situacija ne poremeti planove i sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će ovogodišnji konkurs biti otvoren od 1. do 30. juna. Ono što je u ovom trenutku bitno da znate o uslovima konkursa je da pravo da konkurišu za nagradu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim delom sa rečima, na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika. Dela koja konkurišu za nagradu treba da su objavljena između 30. juna 2019. i 30. juna 2020. godine. Objavljenim delima će se smatrati ona koja su trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem platformi digitalne distribucije.Više informacija sledi uskoro – naveli su organizatori.

“Artan Lili” dobitnik prve Nagrade “Milan Mladenović”
nagrada milan mladenović 2020 žiri gile remi rundek
Srđan Gojković Gile, Mirela Priselac Remi i Darko Rundek su članovi žirija Nagrade “Milan Mladenović” 2020, Foto: Dragan Dragin, Alessia Stelko

Poznati su i članovi žirija koji će odlučivati kome će pripasti Nagrada “Milan Mladenović 2020. To su muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi.
– Oni će imati težak zadatak da izaberu najbolju pesmu sa područja bivše Jugoslavije. Sve detalje o konkursu objavićemo 1. juna na našim društvenim mrežama i na našem sajtu – poručuli su organizatori.

Inače, u pripremi je i spomen-soba Milana Mladenovića u Narodnoj biblioteci. To je zajednički projekat Zadužbine Milana Mladenovića i Narodne biblioteke Srbije, gde će biti stalna izložbena postavka. Zadužbina Milana Mladenovića poverila je Narodnoj biblioteci Srbije na staranje vrednu građu koju čine Milanovi lični predmeti i dokumenti, knjige, rukopisi, plakati, fotografije, audio i video materijali.
U planu je i formiranje digitalne zbirke, kao i saradnja na planu predstavljanja građe široj javnosti radi promovisanja ideja koje su obeležile Mladenovićev rad.

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu

Osim toga, i kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, “Angel’s Breath”, doživeće svoje reizdanje. Biće to u saradnji sa “Croatia Records”. Ekskluzivno i limitirano reizdanje sa remasterizovanim snimcima prvo će se naći u prodaji kao CD. Takođe i na svim streaming servisima od petka, 29. maja. Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i download kod, naći će se u prodaji u junu.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović. A, sa namerom da se njegova autorska i lična zaostavština sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde