Nagrada za režiju “Bojan Stupica” Andrašu Urbanu za predstavu “Rodoljupci”

0
29

Nagrada je ustanovljena je 1970, kao najveće, tada jugoslovensko, priznanje za režiju, sa željom da prisustvo velikog reditelja Bojana Stupice bude trajno sačuvano, da istakne njegov udeo u razvoju pozorišne umetnosti i podstakne na nova traženja i originalna rešenja u oblasti pozorišne režije, koju je Stupica unapređivao, razvijao i dao joj posebno obeležje.

Nagrada za režiju "Bojan Stupica" Andrašu Urbanu za predstavu "Rodoljupci"
Andraš Urban, Foto: Novosadsko pozorište

Nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za režiju “Bojan Stupica” za 2017. godinu pripala je reditelju Andrašu Urbanu za predstavu “Rodoljupci” Jovana Sterije Popovića, u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu. Nagrada se sastoji od bronzane plakete sa likom Bojana Stupice, rad vajara Stevana Bodnarova; unikatne diplome, rad slikara Geroslava Zarića; i novčanog iznosa.

Posle 35 godina „Prosjačka opera“ na pozorišnoj sceni u Srbiji

Nagrada za režiju "Bojan Stupica" Andrašu Urbanu za predstavu "Rodoljupci"Tročlani žiri, u sastavu Dimitrije Jovanović (predsednik), Ljiljana Todorović i Slavko Milanović, odluku je doneo jednoglasno. Inače, u konkurenciji su bila rediteljska ostvarenja, premijerno izvedena u Srbiji, u periodu od 1. aprila 2015. do 31. marta 2017. godine. Andraš Urban je 32. laureat ovog staleškog priznanja.

Premijera predstave „U ime Gospoda“ Urbana Andraša za kraj sezone

Dodelu Nagrade “Bojan Stupica” pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Datum svečanog uručenja priznanja reditelju Andrašu Urbanu biće naknadno saopšten.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde