Nagrada “Bela Lugoši” uručena Maksimu Aleksandru

0
59

Dead Lake 2018_logoČetvrti Dead Lake Horror & Wine Festival održaće se od 20. do 22. septembra pod sloganom “Noći horora i vina!” u bioskopu “Abazija” kraj jezera Palić, nedaleko od Subotice, i ponovo će predstaviti zapažena ostvarenja horor žanra.

Nagrada "Bela Lugoši" uručena Maksimu Aleksandru
Maksim Aleksandar i opatica iz pakla

Nagrada “Bela Lugoši” Dead Lake Horror & Wine festivala za izuzetan doprinos horor umetnosti, dodeljena je sinoć direktoru fotografije Maksimu Aleksandru (Maxime Alexandre). Nagradu je ovom svetski poznatom umetniku dodelio Milan Todorović, selektor Dead Lake Horror & Wine festivala. Todorović je tom prilikom rekao da je u pitanju autor i direktor fotografije koji je u poslednjih 15 godina oblikovao stil u nekim od najvećih horor hitova koji su snimljeni.

Završen festival filmske fantastike: Nagrada publike za „2116“, a žirija za film „Čuvar“
Nagrada "Bela Lugoši" uručena Maksimu Aleksandru
MIlan Todorovic i Maksim Aleksandar

Maksim Aleksandar se zahvalio na nagradi koju je primio u beogradskom bioskopu “Fontana”, pre specijalne projekcije filma “Opatica iz pakla”.
– Imao sam dovoljno sreće da budem deo ekipe koja je snimila filmove iz serijala “Prizivanje zla”, “Anabel” i “Opatice iz pakla”. I, na njima sam sa velikim zadovoljstvom radio poslednjih pet godina. Iskreno, držim fige i žarko želim da se snimanje tih filmova nastavi. Sada imate prilike da pogledate “Opatica iz pakla” i nadam se da ćete se prilično plašiti dok ga budete gledali! – rekao je u kratkom obraćanju Maksim Aleksandar koji već neko vreme boravi u Beogradu gde snima film “Crawl”.

2. Vinski maraton: Šampionka Srbije na Paliću 22. septembra

Dead Lake 2018Posle velikog uspeha debitanstskog filma “Krvava romansa”, na kome je Maksim sarađivao sa rediteljem Aleksandrom Ažom (Alexandre Aja), radio je na velikom broju horor filmova: “Brda imaju oči”; “Ogledala” (sa Kiferom Saterlendom u glavnoj ulozi); “Sajlent Hil 2: Otkrovenje”; “Manijak”; “Ludaci”; “Katakombe”; “Anabel 2: Stvaranje zla”… i svi su bili veliki internacionalni hitovi.

MLADEN NELEVIĆ: Vinograd me vraća u život

Maksim Aleksandar je sarađivao sa Vesom Krejvenom na segmentu antologijskog filma “Pariz, volim te”, koji je bio u selekciji Kanskog festivala. Časopis “Variety” ga je 2006. uvrstio na listu 10 direktora fotografije od kojih se mnogo očekuje. Početkom sledeće godine izlaze novi filmovi na kojima je radio, holivudski super-herojski blokbaster “Shazam!”, kao i novi film Aleksandra Aže “Crawl”.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde