Na Kolaracu prvi koncert u mraku

0
180

“Koncert u mraku – u svetlosti tame” biće održan 21. oktobra u 20h u Kolarčevoj zadužbini. Na koncertu će nastupiti čembalistkinja Olga Petrović, pijanisti Uglješa Brkljaš i Dušan Sretović. Zatim, mecosopran Nataša Jović Trivić, harfistkinja Gorana Ćurguz i Gudači svetog Đorđa.

koncert u mraku kolarac– Da li pomoću zvuka možemo da “vidimo”? Još dok smo u majčinom stomaku uz pomoć zvuka ostvarujemo naš prvi kontakt sa spoljnim svetom. Ali, šta je sa našim sugrađanima, kolegama i prijateljima koji ne mogu da vide? Kako izgleda njihova “zvučna slika”? Otkrijmo to zajedno 21. oktobra 2017. godine u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, gde će se održati prvi “Koncert u mraku – U svetlosti tame”. Ukoliko želite da upotpunite doživljaj i na jedno veče “uđete u cipele” slepe osobe, prijavite nam se. Na ulazu će Vas sačekati volonter, staviti povez preko očiju i odvesti do Vašeg mesta u sali – glasi najava za ovaj muzički događaj.

SAŠA MATIĆ: Šareni svet iza crnih naočara

Sam koncert će biti održan u potpunom mraku. Na sceni će istovremeno biti umetnici sa i bez invaliditeta. Karte za koncert mogu se nabaviti po ceni od 400 dinara na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

koncert u mraku panel diskusijaNa panel diskusiji “Do-re MI u kulturi”, 18. oktobra u 19h u Kolarčevoj zadužbini, pitanjem “Gde smo MI danas u kulturi i umetnosti?” učesnici će pokušati da definišu da li stvaraoci savremene umetnosti prilikom kreiranja uzimaju u obzir ko su sve konzumenti njihovih dela; da li su ona dostupna za osobe sa invaliditetom; u kojoj meri su osobe sa invaliditetom konzumenti a u kojoj kreativni stvaraoci u različitim umetničkim oblastima.

Ivo Pogorelić odabira klavir za koncert na Kolarcu

Projekat partnerski realizuju Udruženje Inkluzivna mreža, Fakultet muzičke umetnosti i Udruženje slepih i slabovidih Srbije “Beli štap”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde