Arsenal Fest 09: Muzika pobedila kišu druge festivalske večeri

0
82

Trijumfalno drugo veče Arsenal Festa 09 u četvrtak pokazalo je svu moć, snagu i bogatstvo rok muzike nastupima raznovrsnih izvođača.

Arsenal Fest 09: Muzika pobedila kišu druge festivalske večeri
Muzika pobedila nevreme, Little Steven na Mainu, Foto: Nemanja Đorđević

Sjajni muzičari, nesalomivi posetioci, odlična atmosfera i svirke, veče za pamćenje! To bi bio rezime druge večeri Arsenala, gde je muzika pobedila kišu i vremenske (ne)prilike. Umalo da publika umesto rok svirke sluša zvuke grmljavine. Ali, to se ipak nije desilo. Tome su doprineli Little Steven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, Mile Kekin… i 5.000 posetilaca, koji su bili jači od nevremena, koje je tokom popodneva i rane večeri pogodilo Kragujevac.

Arsenal 09: Žestok početak uz “Testament” i 7.000 posetilaca

Zbog uporne i obilne kiše, početak programa druge večeri je morao da bude malo odložen, ali je Arsenalova publika strpljivo čekala da padavine prestanu. I kada su konačno otvorene kapije festivala, kolone posetilaca krenule su ka festivalskom prostoru. Pokazalo se, po ko zna koji put, da Arsenal ima izuzetno odanu publiku koja voli i poštuje svoj festival. I, naravno, muzika pobedila je sve!

Za početak na Main Stage-u Vlatko Stefanovski je još jednom nadmoćno pokazao zašto je gitarista svetskog glasa. On je, uz pomoć novog basiste Ivana Kukića i bubnjara Jana Stefanovskog, nadahnuto izveo klasike “Leba i soli”, kao i hitove iz njegove solo karijere – “Gypsy Song”; “Jovano, Jovanke”; “Mamurni ljudi”; “Kao kakao”…

Arsenal Fest 09: Little Steven, Springstinov gitarista stiže u Kragujevac

Posle majstora Vlatka na Main je stupio jedan malo drugačiji muzičar– gitarista Brusa Springstina Little Steven. Njega je pratio mnogoljudni bend “The Disciples of Soul”. Priredili su istinski muzički spektakl! Prepoznatljiv po obaveznoj marami na glavi, Little Steven je kao majstor ceremonija vodio zvučno moćan i savršen bend, obogaćen izazovnim plesom tri prateće pevačice i snažnom podrškom duvačke sekcije. Predstavljajući novi album “Summer of Sorcery”, Little Steven i bend su u Kragujevcu priredili vrhunsku šou! Nadmoćno su se zvučno prošetali kroz obrasce popa, roka, soula i latino zvukova, u numerama “Communion”; “Party mambo”; “Gravity”; “Superfly”; “Sun City”… Nagrađen ovacijama, Little Steven je na kraju poručio:
– Hvala Srbijo! Vratićemo se! Uvek se vratimo. A sada Darko Rundek!

Arsenal fest 09: Besplatni prateći program – koncerti, promocije, izložba…

Trijumfalno veče na Mainu zaključio je Rundek sa svojom “Ekipom”. Podarili su u sitne noćne sate izuzetno brojnoj publici hitove “Ruke”; “Sejmeni”; “Ima ih”; “Aj Karmela”; “Šejn”; “Apokalipso”…

Na prepunom Gardenu vrilo je uz pank metal “Ritam nereda”, kao i kantautora Mileta Kekina, koji je predstavio novi solo album “Kuća bez krova”.
– Znam da nije publici lako me odvojit od “Hladnog piva” ali upravo je to potrebno kada dođete na moj solo koncert. I tekstualno i muzički je ovo sasvim drugi film, puno smireniji i s glavnim junakom koji jako liči na mene! – rekao je Mile Kekin.
Potom su sledili bluz psihodeličari “M.O.R.T.”; pa Dejan Cukić i “Spori ritam bend”; a zbog pomeranja programa nisu mogli da nastupe, nažalost, “There”; “Scordisci”; “Nikom ništa”; i “Turisti”.

Arsenal Fest 09: “Hladno pivo” 21. juna, a dan ranije solo nastup Mileta Kekina

Explosive DJ Stage rasplesali su tokom noći Mancha b2b Mark panic, Clarkent/ Just 2 i Mihal Pol.

E. A. / Foto: Zoran Lazarević Laki; Nemanja Đorđević

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde