Nišville 2019: Hip Hop stage kao muzičko osveženje

0
107

Predstojeće, jubilarno, 25. izdanje Nišville jazz festivala održaće se od 8. do 11. avgusta.

Nišville 2019: Hip Hop stage kao muzičko osveženje
Eric Bobo, Foto: Promo

Prvi put ove godine biće prezentovana Hip Hop bina sa popularnim domaćim, regionalnim i inostranim rap izvođačima. A sve u cilju što kvalitetnije muzičke ponude u kojoj će uživati i najmlađi posetioci Nišvilla. Biće to sjajno muzičko osveženje na niškom festivalu.

Hip Hop stage biće pozicioniran na lokaciji Midnight Jazzdance bine na severnom bedemu niške Tvrđave, pored nekadašnjih umetničkih ateljea. Na njoj će nastupiti poznati hedlajneri, kao i mlade snage niške i beogradske rap scene. Oni će u svom muzičkom izrazu prezentovati fuziju rap muzike sa jazz, funk, soul, rock i srodnim muzičkim pravcima.

Nišville 2019: Na otvaranju 100 džezera izvode “Nišville Jubilation”
Nišville 2019: Hip Hop stage kao muzičko osveženje
Marčelo, Foto: Ana Kašćelan

Svakako najveća zvezda ove godine na Nišville Hip Hop bini je Eric Bobo. Bubnjar i perkusionista čuvenog američkog sastava “Cypress Hill”, već godinama ima vrlo zapaženu solo karijeru. On pravi nezaboravne nastupe kombinujući “live act” sa MC-jem i DJ-ingom. Takođe, vrhunski užitak za publiku predstavljaće i nastup najznačajnijeg regionalnog rep sastava “TBF” iz Splita koji je uživo sa kompletnim bendom postavio vrlo visoke standarde. Tu je i najreprezentativniji predstavnik modernog srpskog crossover (hip hop/jazz/funk/soul) izraza – Marko Šelić Marčelo. On će nastupiti sa ekipom vrhunskih muzičara poznatijim kao “Napet Quintet”.

Nišville 2019: Džo Mersa, unuk Boba Marlija, stiže u Niš
Nišville 2019: Hip Hop stage kao muzičko osveženje
TBF, Foto: Promo

Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rap sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac “Stereo Banana” sa svojim energičnim i autentičnim nastupom. A, tu su i nadasve duhoviti i improvizatorski nepredvidljivi Ajs Nigrutin i Thimbe. Njih dvojica pored bazičnog sastava “Bad Copy” već godinama imaju zapažene solo karijere i vrlo često nastupaju u tandemu.

Program na Hip Hop bini počinje u 20h, a završava se u ponoć. Prostor za publiku je opremljen video zidovima; info pultevima; pojačanom 4G mrežom; kao i besplatnim internetom. Ulaz za publiku na Hip Hop stage-u je besplatan! Za ostale koncerte na Nišville jazz festivalu karte možete nabaviti OVDE.

Nišville 2019: Ser Bob Geldof prvi put nastupa u Srbiji

Inače, na svetskoj muzičkoj sceni je već duže vreme aktuelan crossover muzički izraz koji spaja rap muziku sa različitim muzičkim žanrovima: funk, jazz, world music, soul, rock, reggae… Podsećamo da je Nišville jazz festival još 2007. angažovao džez legendu Donalda Byrda. On je tada na najbolji mogući način prezentovao fuziju rap muzike sa funk i jazz muzikom. Nastupio je sa svojim studentima sa Delaware Univerziteta (USA). Nakon toga, uz evidentno oduševljenje publike, usledila su uspešna gostovanja svetski poznatih sastava koji su bez iznimka koristili rap muziku kroz svoj autorski rad – Candy Dulfer Band; Soveto Kinch; Joe Defunkt Bowie; The Bastardz…

Nišville 2019: Hip Hop stage kao muzičko osveženje
Timbe i Ajs, Foto: Promo

PROGRAM na Hip Hop bini od 8. do 11. avgusta:

ČETVRTAK, 8.AVGUST:
Mladi Jovcha & Starac Ćofi ft. Shadow MC (Ni)
Ajs Nigrutin & Thimbe (Bg)
Eric Bobo from Cypress Hill (USA)

PETAK, 9.AVGUST:
Mali Mire (Ni)
The Innkeepers Inc. (BGR)
TBF (CRO)

Nišville 2019: Hip Hop stage kao muzičko osveženje
Stereo Banana, Foto: Promo

SUBOTA, 10.AVGUST:
Spekt (Ni)
Infamous, Trademarks & DJ Sunrise (Ni)
Diavo (Bg)
Stereo Banana (Ni)

NEDELJA, 11.AVGUST:
Delkor (DEU/SRB)
I bee (Ni)
Marčelo & Napet Quintet (Bg)

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde