Muzički spektakl “Rock opera” osvaja publiku, i u Nišu rasprodat koncert

1
98

“Rock opera” uspeva da spoji naizgled nespojivo kada su u pitanju muzički žanrovi. Ali, najvažnije je da privlači publiku različitih senzibiliteta, pa u ovom spektaklu podjednako uživaju i poklonici rock’n’rolla i ljubitelji klasične muzike. Zato više od 60 vrsnih muzičara nastavlja rad na kreiranju novih muzičkih poslastica kojima će počastiti publiku širom zemlje i regiona.

Muzički spektakl "Rock opera" osvaja publiku, i u Nišu rasprodat koncert
“Rock opera” na Belgrade Beer Festu 2019, Foto: LiveProduction

Posle izuzetno uspešnih koncerata u Sava Centru i jednog od najboljih koncerata koji su održani na ovogodišnjem Beer Festu, spektakl “Rock opera” je nastavio da osvaja publiku. Dvosatnu muzičku čaroliju izvodi orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i “Novosadskog Big Benda” pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

17. BBF: Tokom pet dana više od pola miliona ljudi

Za samo mesec dana rasprodate su ulaznice za koncert koji će biti održan 14. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu.
– Izuzetno smo srećni što je niška publika prepoznala istinski kvalitet, jer je koncept “Rock opere” podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila. Tokom ovog projekta postavili smo nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacija i samog muziciranja, jer smo izašli iz pozorišnih i akustičnih sala. Cilj nam je da u narednom periodu što veći broj ljudi oseti posebnu energiju i atmosferu koju donosi koncert na kome antologijske rock hitove izvode vrhunski solisti u pratnji orkestra profesionalnih muzičara klasične muzike. Posebno da zaintrigiramo umetnike širom sveta sa kojima želimo da uspostavimo saradnju i realizujemo naredne projekte – rekao je Vrtačnik.

“Rock opera” – Spektakl sa 20 antologijskih svetskih rok hitova

Dirigent je najavio i da za naredne koncerte pripremaju nove aranžmane, kao i saradnju sa solistima iz zemlje i inostranstva. Jer, bogatstvo repertoara pruža šansu mnogim umetnicima da budu deo ovog velikog i uspešnog projekta.
– Mali broj solista ima priliku da pred brojnom publikom nastupi u pratnji Simfonijskog orkestra i Big benda, i to uvek daje posebnu dimenziju i energiju, kako izvođaču, tako i publici. Pored orkestra poseban doprinos ovakvom doživljaju na svakom koncertu daju i solisti poput Jelene Gavrilović; Mattia Zanatte; Bojane Stamenov; Zorana Šandorova; Danke Adamov; Dragane Keller; Nikole Mijića… Publika će dugo pamtiti njiova izvođenja neprolaznih rok numera kao što su “We will rock you”; “Eye of the tigar”; “Smoke on the water”; “Bohemian rhapsody”; “Stairway to heaven”; “Simply the best”; “Proud Marry”; “Help”; “We are the champions”… i mnogih drugih.

PR

1 KOMENTAR

  1. Prva ROK OPERA ove godine, održana je u Kragujevcu 6. maja, na Đurđevdan, ali o tome niko nije pisao:U ponedeljak 6. maja, održan je najveseliji Dečji karneval, a uz veliki broj događaja, Kragujevčani su veče dočekali na Trgu kod Krsta, gde je pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića nastupio Kragujevački simfonijski orkestar i solisti: Jasmina Numić-Pera, Mina Mijović, Danica Spasojević, Vojislav Spasić, Stefan Kovačević – Kovča (Forever Storm), Nikola Mijić (Alogija), Mirza Selimović, Zvonko Pantović-Čipi, Sead Lipovača – Zele (Divlje jagode) i Tanja Jovićević.

    Tokom koncerta publika je uživala uz večne hitove legendarnih svetskih rok grupa i pop izvođača, među kojima su bile i numere: „I wil survive“, „Don’t cry for Louie“, „I want il all“, „Soldier of fortune“, „Final countdown“, „Runaway“, „Carrie“, „Satisfaction“, „Starway to heaven“ i druge.

    Sead Lipovača iz Divljih jagoda imao je svoj solo nastup na gitari i izveo kompozicije „Za Elizu“ i „Turski marš“, dok je Tanja Jovićević podsetila Kragujevčane na hitove „Oktobra 1864“- „Crni ples“ i „Nađi me“. Koncert je završen zajedničkim nastupom svih solista numerom iz predstave „Kosa“ – „Daj nam sunca“. Sa zgrade Gradske uprave u 22 časa, Dan grada 6. maj , obeležen je i tradicionalnim vatrometom.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde