Madlenianum: Muzički kaleidoskop Branislave Podrumac

0
167

Branislava Podrumac muzički kaleidoskop madlenianumPoznati sopran na sceni zemunskog teatra izvešće muziku koju voli.

“Muzički kaleidoskop Branislave Podrumac” naziv je solističkog koncerta, kojim će se ova umetnica predstaviti publici 25. februara (19,30h) na
Velikoj sceni Madlenianuma. Višestruko nadarena umetnica poseduju velike moći transformacije. Sa podjednakom lakoćom vlada scenom u operskim, operetskim, mjuzikl, pa čak i dramskim ulogama.

Monografija u tri toma za početak 20. sezone Opere i teatra Madlenianum

Ovom prilikom izvešće od klasične muzike i opereskih arija, preko mjuzikla, do šlagerskih kompozicija. U tome će joj pomoći Zemunski kamerni orkestar, Hor Obilić – AKUD “Branko Krsmanović”, sopran Dušica Bjelić, bariton Vladimir Andrić, tango ansambl “Libercuatro”, Kornelije Bata Kovač i dirigent Đorđe Stanković. Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 500 dinara.

rebeka-Branislava Podrumac Ivan Bosiljčić madlenianum
Sa Ivanom Bosiljčićem u “Rebeki”, Foto: Madlenianum

Branislava Podrumac je diplomirala solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Radmile Smiljanić. Usavršavala se na majstorskim kursevima u Beogradu, Beču i Hagu, kod Olivere Miljaković, Katarine Jovanović, Zone Gazarijan, Džejmsa Mekreja i Rite Susovski. Na operskoj sceni je debitovala 2003. kao član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu naslovnom ulogom u Pučinijevoj “Sestri Anđeliki”.

Ovacije na premijeri predstave „Žanka“ u pozorištu Madlenianum

Hari Poter Branislava Podrumac
U “Hariju Poteru” Branislava je narator, Foto: Beogradska filharmonija / Marko Đoković

Široj javnosti postala je poznata posle tumačenja glavne uloge (Ja) u hit mjuziklu “Rebeka” Silvestera Levaja. Za ovu rolu je dobila nagradu UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u 2012. Ovom ulogom započela je uspešnu saradnju sa operom i teatrom Madlenianum, gde tumači i uloge Eponine u mjuziklu “Jadnici”; Franci u opereti “Bečka krv” Johana Štrausa Mlađeg; Papagene u verziji Mocartove “Čarobne frule za decu”; Ore u operi “Suton” Stevana Hristića; kao i dramsku ulogu Vide u predstavi “Male Tajne” u režiji Gorana Markovića.

Beogradska filharmonija: Besplatan koncert „Hari Poter i čarobnjakov kamen“
jadnici-les-miserables-foto-vladimir-nesovic
“Jadnici”, Foto: Madlenianum / Vladimir Nešović

Održala je veliki broj koncerata, resitala i javnih nastupa. Posebno se izdvajaju izvođenje Bernštajnovog “Kadiša” sa Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a (2003) i nastup na Novogodišnjem koncertu Beogradske filharmonije (2011). Posebno mesto u njenoj karijeri prestavljaju negovanje tradicionalne i duhovne muzike, ali i izvođenje savremenih dela klasične muzike. Zapažena su njena tumačenja uloga Elizabete u plesnoj operi “Derišta” Filipa Glasa (2009); i Nimfe u kamernoj operi “Narcis i Eho” (2003) Anje Đorđević.

Engleskinja „ukrala“ romski biser

Pored pevanja, bavi se i pedagoškim radom kao i muzičkom edukacijom dece (“Hari Poter” svita, sa Beogradskom filharmonijom). Članica je Udruženja muzičkih umetnika Srbije sa statusom samostalnog umetnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde