28. BELEF: Muzičke poslastice na Platou ispred Vojnog muzeja

0
113

Letnje osveženje i dobra zabava uz klasiku, džez i operetu!

28. BELEF: Muzičke poslastice na Platou ispred Vojnog muzeja
Bečki salonski orkestar, Foto: BELEF

Tri izvanredna koncerta na ovogodišnjem BELEF-u očekuju posetioce na Platou ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Kako kažu organizatori – muzičke poslastice! Prvi je 27. juna (21h), a poziv posetiocima je:”Zaplešimo zajedno!”. “Bečki salonski orkestar” je jedan od najpoznatijih interpretatora bečke klasične muzike. Čine ga najbolji umetnici Beča, među kojima su istaknuti muzičari, solisti i članovi najvećih i najcenjenijih bečkih orkestara. Oni će na Kalemegdanu oživeti atmosferu austrijske prestonice s kraja XIX veka, virtuozno izvodeći najpopularnije kompozicije “dinastije Štraus” valcere, polke, kao i sentimentalne arije i duete iz bečkih opereta. Biće to veče puno bečkog šarma! Cena ulaznice je 500 dinara.

Otvoren 28. BELEF: U Hangaru ovacije za Šerbedžiju i “Antigonu”
28. BELEF: Muzičke poslastice na Platou ispred Vojnog muzeja
Old Hat Orchestra, Foto: BELEF

“Old Hat Orchestra” nastupiće 4. jula (21h) i ulaz je slobodan. Izvešće uzbudljivu mešavinu žanrova, od svinga i tradicionalnog džeza do popa i roka. A tu su i njihovi specijalni gosti, operski solisti – Dragoljub Bajić, Ljubica Vraneš i Marija Jelić.

Belef 2019 pod sloganom “Doleti” od 21. juna do 7. jula

Violinski virtuoz Ilija Marinković, nekada “čudo od deteta” a danas jedan od naših najuspešnijih umetnika u inostranstvu, posle mnogo godina predstaviće se beogradskoj publici 5. jula. Na solističkim koncertu biće u pratnji pijanistkinje Zarife Ali-Zade. Izvešće najpopularnije kompozicije Mocarta, Krajslera, Vjenjavskog, Sarasatea i Sen-Sansa. Cena ulaznice je 500 dinara.
– Ne propustite najbolje koncerte u Beogradu ovoga leta – doLETIte na BELEF! – poručuju organizatori.

28. BELEF: Muzičke poslastice na Platou ispred Vojnog muzeja
Ilija Marinković, Foto: BELEF

Ulaznice se mogu nabaviti online putem OVDE, kao i na dan programa – festivalska blagajna na platou ispred Vojnog muzeja od 17h.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde