“Hajde sanjaj me, sanjaj”: Muzičari slave rođendan Vlade Divljana

0
108

Biće to više od koncerta, biće to proslava muzike i ljubavi. U snu kao i na javi.

Vlada Divljan bi 10. maja 2018. napunio 60 godina. Tog dana, njemu u čast, Vladini prijatelji, saradnici i poštovaoci iz Beograda, Zagreba i drugih gradova bivše Jugoslavije, nastupiće na koncertu nazvanom “Hajde sanjaj me, sanjaj” u velikoj dvorani Sava centra sa početkom u 20,30h.

Hajde sanjaj me, sanjaj muzičari slave rođendan Vlade Divljana
Vlada Divljan , Foto: Goranka Matić

Domaćini koncerta Zdenko Kolar i Saša Šandorov sa “Nevladinom organizacijom”, i Maks Juričić sa svojim “Ljetnim kinom”, dočekaće i zasvirati uz Momčila Bajagića; Kornelija Kovača; Dušana Kojića Koju; Zorana Kostića Caneta; Nebojšu Antonijevića Antona; Darka Rundeka; Sašu Lošića; Gorana Vasovića; Bojanu Vunturišević; Dejana Vučetića Vuču; Borisa Mladenovića; Borisa Vlastelicu; Stray Dogga… neke od Vladinih najlepših pesama iz vremena “Idola” i samostalne karijere.

Buka sada! Koja, Cane, Gile, Vasil, Rambo kao di-džejevi

Čuće se klasici poput “Retko te viđam sa devojkama”; “Malena”; “Rusija”; “Nebeska tema”; “Ona to zna”; “Patuljci”; “Sve laži sveta”; “Odnesi me”; “Samo jednu ljubav imam” i mnoge druge pesme koje su već odavno deo kolektivnog sećanja generacija i generacija ljudi sa ovih prostora.

Organizatori pozivaju publiku citirajući novinara i rok kritičara Petra Pecu Popovića:
– Naša je dužnost da ne tugujemo već slavimo… I kao što nikada nisi želeo da vidiš ljude u suzama, već si težio da svi oko tebe budu srećni, dopusti da se setimo kako si i koliko dotakao naše živote. Kako si jednu generaciju i jednu geografiju obogatio i koliko si pri tom ostao čist, dobar, častan i pošten!

ZORAN KOSTIĆ CANE: Ja sam pećinar-roker

Vladimir Vlada Divljan, pevač, kompozitor, gitarista (10. maj 1958. Beograd) je 1980. godine pokrenuo novotalasni sastav “Idoli”. Bend je prve snimke objavio na zajedničkoj ploči “Paket aranžman” (Jugoton 1981.). Snimili su mini LP “VIS Idoli” (Jugoton 1981.); albume “Odbrana i poslednji dani” (Jugoton 1982.); “Čokolada” (Jugoton 1983.); i “Šest dana juna” (Jugoton 1985.). Tokom samostalne karijere, ali i sa grupama “Old Stars”, “Nevladina organizacija” i “Ljetno kino” je snimio ploče “Tajni život A. P. Šandorova” (PGP RTB 1988.); “Lutka koja kaže ne” (PGP RTB 1991.); “Odbrana i zaštita” (B92 1996. koncertni); “3 palme za 2 bitange i ribicu” (Favi 1998.); “Sve laži sveta” (Automatik 2000.); “Die Tonzentrale” (B92 2003.); “Četiri godišnja doba” (Aquarius Records 2012.); i “Live@Tvornica Kulture” (Aquarius Records 2015. koncertni). Sa Srđanom Gojkovićem Giletom je radio muziku za decu i deo tog materijala je objavljen na diskovima “Rokenrol za decu” (PGP RTB 1989.) i “Rokenrol bukvar” (PGP RTB 1990.).

Anton iz „Partibrejkersa“ predstavio samostalni album

Diplomirao je na Rudarsko geološkom fakultetu, na grupi za petrologiju i geohemiju. Početkom devedesetih se preselio u Sidnej gde je studirao na Filmskoj akademiji, odsek za zvuk. Od 1999. je živeo u Beču. Komponovao je za televiziju, film i pozorište. Preminuo je 4. marta 2015. godine u Beču.

DUŠAN KOJIĆ KOJA: „Disciplina“ sa usnom harmonikom ima još štošta da odsvira

Ulaznice za koncert “Hajde sanjaj me, sanjaj” koštaju 1.200, 1.500, 1.800 i 2.000 dinara na blagajni Sava centra, odnosno prodajnim mestima Eventima, od utorka 27. marta.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde