Muzej plesa: Besplatna predstava i instalacija za decu 20. oktobra u “Magacinu”

0
134

U subotu, 20. oktobra, u beogradskom “Magacinu” (Kraljevića Marka 4), deca od 3 do 7 godina moći će da učestvuju (u tri termina) u participativnoj predstavi i instalaciji.

Muzej plesa
Foto: Promo

“Muzej plesa” deo je ovogodišnjeg Kondenz festivala savremenog plesa i performansa, a u organizaciji i implementaciji Stanice servisa za savremeni ples iz Beograda. “Muzej plesa” se odigrava unutar prostorne instalacije inspirisane istorijom plesa i koreografije. Instalacija, koja predstavlja muzej u malom, sastoji se od različitih prostorija od kojih svaka nudi drugačiji pristup promišljanju o plesu. Tako se u svakoj prostoriji deca na specifičan način susreću sa plesom i koreografijom, i imaju mogućnost da individualno ili u grupi stvaraju, posmatraju ili razgovaraju o plesu. Pored toga što edukuje, instalacija i izvođači komuniciraju sa publikom drugačije od klasične dramske ili plesne predstave. Jer, deca dobijaju mogućnost da uđu i istražuju prostore koje su, kao i aktivnosti, kreirali umetnici okupljeni na projektu “Muzej plesa”.

Buđenje po muzici: Sergej Polunjin, najbolji igrač današnjice, u promo spotu Narodnog muzeja
Muzej plesa 2
Foto: Promo

Instalacija je nastala u sklopu regionalnog projekta za razvoj plesnog pozorišta za decu i mlade Generator realizovanog 2015, a naišla je na pozitivne reakcije najmlađih, vaspitača i roditelja u čitavom regionu. Izvođenje ove instalacije prvo je u nizu, kao deo novog projekta usmerenog na decu i mlade širom Srbije, koji u svojim mestima nemaju mogućnost da često ili uopšte posećuju plesna i pozorišna događanja i učestvuju u njima.

Koncept je Klimenta Poposkog, Elene Risteske i Viktorije Ilioske, pod mentorstvom Dalije Aćin Thelander. Za razvoj, adaptaciju i izvođenje su zaslužni Jovana Rakić, Marko Milić, Milica Pisić i Milena Todorović. U “Magacinu” predstave će biti izvedene 20. oktobra u 11h, 13h i 15h.

„Hleb teatar“: Mjuzikl „Reči od kamena“ o vršnjačkom nasilju
Muzej plesa 2
Foto: Promo

– Ulaz je slobodan, ali je broj posetilaca ograničen. Zato Vas molimo da učešće deteta i termin ugovorite unapred na jedan od sledećih kontakata: milenche_88@hotmail.com; 065 53 03 542 Milena Todorović; ili porukom na Facebook stranici Muzej plesa FB (potrebni podaci: ime i prezime roditelja; uzrast deteta; i izabrani termin predstave) – naglašavaju organizatori.

ALEKSA JELIĆ: Važnije da je moj rad priznat nego da sam poznat

Projekat “Muzej plesa” je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2018. godinu u okviru programa Superste.net. Takođe, podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde