Muzej Jugoslavije: “Muzejska laboratorija” kao stvorena za dečju igru

0
30

Muzej Jugoslavije poziva posetioce na druženje i otkrivanje muzejskih predmeta.

Muzej Jugoslavije: "Muzejska laboratorija" kao stvorena za dečju igru

U ovoj ustanovi kulture “Porodični dan” je prve nedelje u junu. Ulaz će biti slobodan 2. juna u bilo kom perioidu između 10 i 14h. Muzej tada postaje mesto gde su deca najvažniji posetioci. A, preporuka za najmlađe posetioce je – “Muzejska laboratorija”. Iz Muzeja naglašavaju da program traje onoliko koliko je potrebno učesnicima da završe igru i namenjen je deci uzrasta od pet do 11 godina.

11. KROKODIL: Među učesnicima Uelbek, Krasnahorkai, Jergović, Basara…

– Izložba “Muzejska laboratorija” kao da je stvorena za dečju igru! Tu je prikazan presek fonda Muzeja Jugoslavije, koji se pretežno sastoji od poklona koje je Josip Broz Tito dobijao tokom života. Kako su pokloni izuzetno raznoliki po oblicima, zemljama porekla, ali i po vremenu kojem pripadaju. Prolazak kroz ovu izložbu za najmlađe posetioce zamišljen je kao svojevrsno putovanje oko sveta u formi detektivske igre. Rešavajući jedan po jedan trag, deca se kreću kroz izložbu putujući od jednog do drugog kontinenta, iz jednog vremenskog perioda u drugi vremenski period. A, tako učeći kroz eksponate o istorijskim događajima i ličnostima, udaljenim kulturama, lokalnim običajima… ali i o samim muzejima. Na kraju, mapa ih dovodi do ciljnog odredišta! – objašnjavaju iz Muzeja Jugoslavije.

Muzej 25. maj proslavlja 55 godina rada
Muzej Jugoslavije: "Muzejska laboratorija" kao stvorena za dečju igru

Program je zamišljen tako da aktivno učestvuju i deca i njihovi pratioci. Mlađani posetioci dobijaju uputstva kako da uključe odrasle u igru, ali i da vode računa o tome da se oni u muzeju ponašaju na odgovarajući način. Tako deca brzo usvajaju kodeks ponašanja u ustanovi kulture, osećajući da su izuzetno važni i odgovorni.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde