“Multiverzum” – novi album benda “Organizam”

0
18

Album je snimljen u “Huskee Studiju” u saradnji sa producentom Mirkom Lukovićem. Objavila ga je izdavačka kuća “Glitch Records” i može se preslušati na svim digitalnim platformama.

"Multiverzum" - novi album benda "Organizam"

Dve godine posle diskografskog prvenca, izdanja “Intergalaktički cirkus”, stiže “Multiverzum”, novi album beogradskog benda “Organizam”. Na njemu je sedam kompozicija. One se idejno i žanrovski nadovezuju na prethodno izdanje, ali u produkcijskom i sadržajnom pogledu čine iskorak dalje. Autorstvo potpisuju Ivan Bošković i Igor Šćepanović, dok su za aranžmane bili zaduženi i Bogdan Obradović i Radosav Tijosavljević.

Sarajevski rokeri “Snake Eater” ekranizovali himnu benda

“Multiverzum” otvara pesma “Kain”, poznata još iz vremena živih nastupa. Sada je proširena biblijskim narativom koji produbljuje tematiku pesama i ovom albumu donosi još jedan novi sloj tumačenja koji nije postojao na prvencu. Balade “Jer si moja” i “Za ovo treba nas dvoje” usporavaju tempo i prave balans sa ostalih pet pesama.

Uz pesmu “Ne verujem nikome”, koja je bila i prvi singl, ispraćen muzičkim videom, upečatljive su numere “Čistilište” i “Pasarela”. Ove dve kompozicije nose u sebi tematiku zastupljenu i na prethodnom albumu. Ali, u tehničkom pogledu se poigravanje usložnjava i ide napred.

“Madresi” objavili novu pesmu, ali i oglas – “Tražimo basistu”

Instrumentalna kompozicija “Algoritam” u manje od dva minuta sažima tu žanrovsku igru, koja je od muzičke kritike komentarisana kao hvalisanje, ali i kao prepoznatljivu karakteristiku ovog benda zbog koje se “Organizam” izdvaja na domaćoj, ali i regionalnoj sceni.

– Njihov debi album “Intergalaktički cirkus” je po izboru slušalaca Radio Beograd 202 proglašen za debi album godine. “Multiverzum” je došao pri kraju godine, od koje će se čitavo čovečanstvo tek oporavljati, pa je samo objavljivanje nagrada kako za bend, tako i za publiku koja ih prati! – navode iz kuće “Glitch Records”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde