Mr Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak gosti na koncertu Beth Hart

0
201

Beth Hart, jedana od najboljih bluz-rok pevačica današnjice, ponovo dolazi u Beograd. U okviru proslave 25 godina duge karijere nastupiće u Hali sportova “Ranko Žeravica” 2. decembra.

Mr Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak gosti na koncertu Beth Hart
Beth Hart prošle godine u Hali sportova, Foto: Hala sportova Novi Beograd

Kao specijalni gosti na koncertu nastupiće akustična trojka – Mr Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak.

Beth Hart u Beogradu obeležava 25 godina karijere
Mr Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak gosti na koncertu Beth Hart
Katarina Pejak, Foto: Ivana Čutura

Mr Swagger i Pera Joe su jedan od najzanimljivijih i najdinamičnijih bluz-rok dueta u regionu danas. Nastupaju zajedno već pet godina, u klubovima i na velikim binama. Godine 2014. veoma uspešno su otvorili koncert Ane Popović u prepunom, rasprodatom Mikser Houseu. Nenad Zlatanović je frontman sigurno najuspešnijeg sastava na našoj bluz-rok sceni, trija “Texas Flood”. Nenadovo akustično izdanje prikazuje drugu stranu njegove muzičke ličnosti. Pre nekoliko godina objavio je solo album “Naked Blues” koji je imao dva izdanja. Trenutno priprema izlazak drugog albuma “Tražim ljude kao ja” grupe “Texas Flood”. Biće to njihov prvenac na srpskom jeziku.

Beth Hart poziva publiku u Srbiji na svoj koncert u Hali sportova

– Imao sam tu čast i privilegiju da sa “Texas Flood” i legendarnim Dragoljubom Crnčevićem nastupam pre nje na koncertu u novembru prošle godine. To ću upamtiti kao jedan od najvažnijih nastupa u svojoj dosadašnjoj karijeri. Iskreno se raduje prilici da ponovo sviram na istoj bini sa njom. Beth je možda najbolji vokal današnjice. Ako postoji moderna varijanta Janis, onda je to ona. Od trenutka kada je ušla kroz publiku do bine na prošlogodišnjem koncertu… sve u narednih nekoliko sati je bila kompletna magija! – kaže Nenad.

Mr Swagger, Pera Joe i Katarina Pejak gosti na koncertu Beth Hart
Nenad Zlatanović, Foto: Zoran Trtica

Ništa manje nije uzbuđen ni Petar Miladinović, odnosno Pera Joe.
– Zadovoljstvo je višestruko. Pre svega, nastupi sa Katarinom i Nešom su mi uvek dragi jer su veliki izazov i lepo iskustvo. Pogotovo na velikom razglasu i pred više hiljada ljudi. Dodatni motiv je činjenica da sviramo pre Beth Hart, koja je izuzetna pevačica i autorka, istaknuta predstavnica nove rock generacije – izjavio je Pera.

Beogradski bendovi “Dingospo Dali” i “Herz” predgrupe na koncertu “Mando Diao”

Ovom duetu na bini će se 2. decembra pridružiti i jedna dama. Katarina Pejak je pijanistkinja, pevačica i autor. Rođena je i odrasla u Beogradu gde je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje kao pijanistkinja. Godine 2014. diplomirala je na Berkliju u Bostonu. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća (Special Achievement Award) i bila gostujući predavač na letnjem semestru, takođe na Berkleeju. Objavila je tri albuma u Srbiji “Perfume & Luck” (2010); “First Hand Stories” (2012); i “Old, New, Borrowed & Blues” (2016). Pošto je diplomirala živela je u Nešvilu i nastupala u SAD i Evropi. Početkom 2019. će izaći njen prvi album “Roads That Cross”. I to za renomiranu blues kuću, nemački “Ruf Records”.

Šiler u beogradskoj Hali sportova 18. januara 2019.

– Velika je čast i zadovoljstvo biti gost jednoj istinskoj rokenrol divi i to baš u ovom sastavu. Nenad Zlatanović i Pera Džo su moji prijatelji i drage kolege sa kojima sarađujem od najranijih dana svog bavljenja bluz muzikom – kaže Katarina. Ona najavljuje: – Publika može da očekuje spoj naših individualnih radova, a pošto sarađujemo već duže vreme, biće i nekih pesama koje su poznate onima koji su posetili neki naš zajednički nastup. Nadam se da ćemo deo radosti džemovanja preneti na veliku binu, a naravno i na ljude u Hali sportova!

Ulaznice za koncert Beth Hart 2. decembra u Hali sportova možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde