“Mostar Sevdah Reunion” za Dan zaljubljenih na Kolarcu

0
208

Bosanskohercegovački kulturni ambasadori sevdaha, “Mostar Sevdah Reunion” dolaze ponovo u Beograd. I to, ovaj put uz pojačanje ženskog vokala. Nastupiće u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 14. februara u 20,30h.

mostar sevdah promo
Foto: Promo

Sevdah ili (u slobodnom prevodu) ljubav, strast i čežnja u februaru će ispuniti jednu od najakustičnijih beogradskih koncertnih sala. Muzički stil “Mostar Sevdah Reuniona” se gotovo u celini sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima. Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album je snimljen u Pavaroti centru u Mostaru i objavljen je 1999. godine. Od tada pa nadalje mostarski bend je stalni gosti najvećih World Music, jazz festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao CD sa “live” snimcima svojih najvećih hitova sa evropskih koncerata pod nazivom “Kraljevi sevdaha” (Kings of Sevdah), a koji trenutno promovišu.

Sreta i „Mostar Sevdah Reunion“ na vrhu svetske top liste

mostar sevdah cd kings of sevdah– Izuzetno nam je drago da ćemo se ponovo predstaviti beogradskoj publici. Kao i uvek, za svaki beogradski koncert, spremamo nešto novo. Ovog puta imamo predstavljanje dva nova vokala. Prvi, Milutina Sretenovića Sretu, beogradska publika je već mogla čuti na našem prošlogodišnjem koncertu u Centru “Sava”. Sreta će sada dobiti mnogo dužu minutažu. A, drugi je naš novi ženski vokal. To je izuzetno talentovana 26-godišnja Antonija Batinić koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke. Sa njom smo pre nekoliko meseci započeli saradnju i upravo završavamo video spot za singl koji će izaći za koju sedmicu za poznatu sevdalinku “Srdo moja” – izjavio je Dragi Šestić.

Saradnja Mostaraca: Željko Samardžić i „Sinergija“ snimili „Da je sreće“

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.000 do 1.500 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde