Veliko interesovanje za mjuzikl “Pored mene”

0
200

Novogodišnji mjuzikl RTS-a “Pored mene” za 11 dana ima više od 200.000 pregleda na zvaničnom YouTube kanalu Radio-televizije Srbije.

Iz mjuzikla "Pored mene", Foto: RTS
Iz mjuzikla, Foto: RTS

“Pored mene” – mjuzikl rađen po motivima istoimenog filma, sniman je u produkciji RTS-a, po scenariju i u režiji Stevana Filipovića i sa muzikom Nikole Čuturila.

RTS snima dečji mjuzikl po pesmama Nikole Čuturila

Prati doživljaje Lazara (Slaven Došlo); Jelene (Milica Majkić); Tadije (Darko Ivić); Strahinje (Nikola Glišić); Sandrice (Matea Milosavljević); Isidore (Gorica Regodić); i ostalih likova iz IV-3, šest meseci pre događaja u tinejdžerskom hitu iz 2015. filmu “Pored mene”.

IV-3 iz mjuzikla "Pored mene", Foto: RTS
IV-3 iz mjuzikla, Foto: RTS

Glumci su pevali sedam pesama koje je napisao i komponovao Nikola Čuturilo, a oprobali su se i u plesnim numerama. Pored gledaocima poznatih mladih glumaca, u mjuziklu igraju i Svetlana Ceca Bojković, Zinaida Dedakin, Olivera Viktorović… Najveći deo snimljen je u Petoj beogradskoj gimnaziji uz učešće brojnih statista i sa raskošnim koreografijama.

“Pored nas” nastavak filma “Pored mene”

Svečana premijera je održana 29. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci. Mjuzikl je novogodišnji poklon svima koji su voleli ovaj film, i najava nastavka “Pored nas”, planiranog za ovu godinu.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde