Miško Plavi Trio 21. septembra u Kolarčevoj zadužbini

0
59

Milivoje Petrović, poznatiji kao Miško Plavi, sviraće opet pred beogradskom publikom zajedno sa svojim prijateljima i kolegama.

Miško Plavi Trio 21. septembra u Kolarčevoj zadužbini

Nakon fantastičnog koncerta 2016. godine, Miško Plavi Trio će izaći ponovo na scenu Velike dvorane Kolarčeve zadužbine 21. septembra. Pred publikom će se pojaviti postava, koja nastupa zajedno već devet godina. Multiinstrumentalista Miško Plavi nastupiće zajedno sa najpopularnijim domaćim džez klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim i jednim od najboljih bubnjara u regionu Srđanom Johnnyem Dunkićem.

Vasil Hadžimanov na listi najboljih svetskih džezera

– Nakon pune sale i oduševljene publike 2016, nadamo se istom i ovog puta. Očekuje vas nova muzika sa CD-a “1.000 osmeha”, koji je upravo izašao. Gosti su Ana Stanić i Miroslav Tovirac na basu. I u Triju ima novina, Vasil Hadžimanov je nedavno doktorirao muziku, a Džoni je kupio nove bubnjeve. Čekamo vas! – izjavio je Miško Plavi povodom predstojećeg koncerta.

Aleksa Jelić u spotu “Trube sviraju” sa Tanjom Bošković i Vanesom Šokčić
Miško Plavi Trio 21. septembra u Kolarčevoj zadužbini
Srđan, Miško i Vasil, Foto: Jugoton

Na Kolarcu publika će imati prilike da čuje uživo album koji se pojavio na regionalnim i domaćim muzičkim terenima u aprilu ove godine. U recenziji CD-a “1.000 osmeha” Dragutin Matošević je naveo: “Miško Plavi Trio na ovom izdanju svira neku ‘lakšu’ formu jazza, prijemčivu i onima koji baš ne preferiraju taj muzički stil, a i onima kojima jazz kola venama. Ovim izdanjem bend nas vodi svetskim muzičkim prostranstvima. Muzika je, kako netko reče, lijek od svake depresije. Ova muzika, bez dvojbe, liječi!“

“Playade”: Harfa i vokal u elektro izdanju

Tokom svoje bogate muzičke karijere, članovi benda Miško Plavi Trio stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat. Sviraju kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, koristeći i elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora. Miško Plavi je multiinstrumentalista, koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista. Sarađivao je sa bendovima Via “Talas”, “D’Boys”, “Piloti”, “Ekatarina Velika”… Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, sa kojom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program “Music Around the World”, sa kojim je održao više stotina koncerata u Japanu, gde je objavio i album “Istok ljubi zapad”. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu

Vasil Hadžimanov je velika muzička zvezda. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu u Americi. Nastupa sa najpoznatijim umetnicima svetske i regionalne muzičke scene.
Srđan Dunkić Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Njegov stil sviranja karakteriše visok tehnički nivo i virtuoznost.

Ulaznice za koncert na Kolarcu mogu se kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 1.200 i 1.500 dinara. Koncert je zakazan za 20,30h.

PR


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde