“Mišićevi dani” u Mionici od 14. do 21. jula

0
1239

Tokom osam dana trajanja manifestacije “Mišićevi dani” posetioce očekuje bogat program.

mišićevi dani mionicaMarija Šerifović, Lena Kovačević, “Legende”, “Amadeus bend” i hor “Viva voks”, samo su neki od učesnika koji će nastupiti na “Mišićevim danima” u Mionici. Ove godine manifestacija se održava od 14. do 21. jula, a to će biti 22. izdanje.

„Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“: General Diković posetio ekipu u Ripnju

Kulturno-turistička manifestacija je posvećena Živojinu Mišiću, jednom od najvećih srpskih vojvoda u Velikom ratu. Strateg Kolubarske bitke, najveće pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu, rođen je u Struganiku nedaleko od Mionice. Od kada su 1997. godine stanovnici Mionice odabrali dan rođenja svog slavnog sugrađanina za Dan opštine Mionica, od tada počinje i traje manifestacija. “Mišićevi dani” tradicionalno počinju polaganjem venaca na spomenik Živojinu Mišiću i podizanjem zastave Manifestacije na Trgu vojvode Živojina Mišića.

LENA KOVAČEVIĆ: Snažan duh nam danas treba više nego ikad
Trg Živojina Mišića u Mionici, Foto:  Turistička organizacija Mionica
Trg Živojina Mišića u Mionici, Foto: Turistička organizacija Mionica

Ovaj kulturni i turistički događaj okuplja poznate umetnike, kulturne i naučne radnike. Biće organizovane izložbe, književne večeri, kao i košarkaški, plivački, odbojkaški i fudbalski turniri. Posetioci će imati prilike da pogledaju i pozorišne predstave, a pretpremijeru imaće film “Kad narandža u Slance dođe”. U nedelju, 15. jula održaće se Veliki dečji maskenbal. Posle defilea učesnika maskenbala sledi izbor najlepše maske.

Patrijarhu Pavlu spomenik na platou ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu
Struganik - rodna kuća Živojina Mišića
Struganik – rodna kuća Živojina Mišića, Foto: Turistička organizacija Mionica

Muzički deo programa započeće Lena Kovačević, koja će nastupiti u subotu 14. jula. Kasnije, iste večeri koncert će na Trgu Živojina Mišića održati Hor “Viva Vox”. U ponedeljak, 16. jula, biće koncert “Legendi”, a naredne večeri održaće se veče gradske muzike uz grupu “Rubato”. “Amadeus bend” će zabaviti publiku u sredu 18. jula, sledeće večeri pop-rok grupa “Demode”, a petak je rezervisan za žurku “Zvezda Granda”. “Mišićevi dani” biće završeni 21. jula, koncertom Marije Šerifović i vatrometom.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde