Mirka Vasiljević ambasadorka 14. Dečjeg filmskog festivala Kids Fest

0
114

Kao i poslednjih 14. godina, Dečji filmski festival moći će da posete mališani iz Beograda, Novog Sada, Niša i još preko 30 gradova Srbije.

14. Kids FestKids Fest održaće se od 15. do 21. oktobra u bioskopima širom Srbije, a pod sloganom “Moja filmska zvezda”. Ambasadorka ovogodišnje manifestacije je glumica Mirka Vasiljević.
– Veoma sam srećna što ću biti deo ovog divnog festivala. Kao majka, dosta vremena provodim sa svojom decom, pa tako imam priliku da zavirim u njihov mali svet. Njihovo detinjstvo mi dozvoljava da se prepustim igranju i maštanju. I da se ponovo vratim u bezbrižne dane, koji su za nas odrasle luksuz. Baš iz tog razloga će mi ovaj oktobar biti zaista poseban, jer ću moći da se pridružim jednom velikom događaju koji sve nas roditelje raduje skoro koliko i decu! – izjavila je Mirka.

Ana Štajdohar ambasadorka 13. Kids Festa
Mirka Vasiljević ambasadorka 14. Dečjeg filmskog festivala Kids Fest
Mirka Vasiljević, Foto: Kids Fest

Centralna lokacija 14. Kids Festa biće beogradska Kombank dvorana, ali će mališani iz srpske prestonice moći da gledaju filmove i u bioskopima Cine Grand Capitol park Rakovica; Roda Cineplex; Fontana; i Tuckwood Cineplex. U Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu filmovi će biti prikazivani u bioskopima CineStar cinemas, a Novosađani će imati još jedno mesto okupljanja u bioskopu Arena Cineplex. Centar dešavanja festivala u Nišu će biti bioskop Vilin grad.

Lego ima novi set kockica „Žene u NASA“

brzi brzić kids festFestival će ove godine predstaviti 16 filmova. Neke od njih gledaoci će gledati po drugi put na Kids Festu, a neki će biti prvi put prikazani našoj mlađoj publici. “Brzi Brzić – Brzi i otkačeni” otvariće ovogodišnji dečji filmski festival. U imaginarnom svetu u kojem su građani automobili, jedan taksi će postati kralj druma u svom rodnom gradu! Ubrzo otkriva da je veća prednost ostati veran sebi nego biti slavan…

Nagrada za film „Zlogonje“ na festivalu u Zlinu

Ferdinand, bik sa velikim srcem, koji je sve samo ne strašan, biće repriziran ove godine na festivalu. Moći da se gleda isključivo kroz 3D naočare. Za one koji vole avanturu i prelepe pejzaže, stiže dokumentarni film o našoj čudesnoj planeti – “Fantastičan dan na planeti Zemlji”. Najmlađi će moći da se druže sa Cirklinom i princezom Koko; veselim brodićem spasiocem; Patom i Matom koji su uvek tu da reše problem koji su sami napravili; i još mnogo drugih zabavnih likova.
– Pored svih zanimljivih i poučnih filmova, i ove godine će, pored projekcija, biti organizovane radionice koje će deca obožavati. Kreativnost i dobar provod su zagarantovani! – poručuju organizatori.

Stiže crtani film „Mali veseljak: brod spasilac“
14. Kids Fest
Foto: Kids Fest

Ideja ovog festivala je da se deci predškolskog i školskog uzrasta prikažu najkvalitetnija filmska ostvarenja koja nam dolaze iz celog sveta, kao i da im se pruži edukativni sadržaj kroz zabavu, kreativne radionice i igraonice. Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti će, zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama, biti u prilici da prisustvuju filmskim premijerama animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz SAD-a; Irske; Francuske; Estonije; Norveške; Danske; Holandije; Kine. Filmovi namenjeni najmlađem uzrastu će biti sinhronizovani na srpski jezik, dok će tinejdžeri, i ove godine, uživati u specijalnom TEEN programu.

Aleksandar Radojičić pozajmljuje glas biku Ferdinandu

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids Festu će biti veoma pristupačne, kao i prethodnih godina, naročito za grupne posete. Festival podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Beograd.

14. Kids Fest
Foto: Kids Fest
BrainObrain maskenbal ceremonija
U nedelju, 21. oktobra, od 17h do 19h održaće se u velikom holu BrainObrain maskenbal ceremonija zatvaranja 14. Kids Festa. Tada će BrainObrain škola za posetioce organizovati druženje sa klovnovima, crtanjem po licu, muzičke i plesne radionice, igranje sa balonima… a za kraj modna revija kostima i proglašavanje nabolje maske. – Zato drugari, naoružajte se maštom i pridružite se BrainObrain družini u liku svog omiljenog junaka! – poručuju iz Kids Festa.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde