BDP: Miloš Biković stalni član ansambla teatra na Krstu

0
98
BDP: Miloš Biković stalni član ansambla teatra na Krstu
Miloš Biković i Jug Radivojević, Foto: Facebook / Goran Vesić

Biković trenutno boravi u Beogradu, gde snima film “Hotel Beograd”, u režiji Konstantina Statskog.

Jedan od naših najpopularnijih glumaca koji je ostvario i uspešnu međunarodnu filmsku karijeru, Miloš Biković, postao je stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta. I mada je broj uloga po kojima je prepoznatljiv u teatru znatno manji od filmskih i televizijskih, on poslednjih godina oduševljava publiku upravo likovima na sceni BDP-a. Za glavnu ulogu u drami “Moj sin samo malo sporije hoda” Ivora Martinića, u režiji Predraga Stojmenovića, 2014. dobio je i nagradu “Marul” na festivalu “Marulićevi dani” u Splitu. Među njegovim hit likovima u pozorištu na Krstu su i Sima mesar u “Palilulskom romanu”, po motivima Nušićeve drame “Iza Božjih leđa”, u režiji Egona Savina, kao i mladi bokser Ljuba Vrapče, u kultnom delu “Kad su cvetale tikve” Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, koja je još jedina na repertoaru od ovih naslova. Inače, Bikovićev prvi nastup na sceni profesionalnog teatra bio u predstavi BDP-a “Frederik”. U ovoj predstavi glavnu ulogu tumačio je Dragan Nikolić.

Snima se: Romantična rusko-srpska komedija “Hotel Beograd”

Prema rečima Juga Radivojevića, v. d. upravnika BDP-a, dolazak Bikovića je velika sreća za kuću na Krstu i njenu publiku.
– Miloš je jedan od najtalentovanijih evropskih glumaca, koji je izvanrednim ulogama već dokazao svoj veliki dar. On će zaista biti značajno pojačanje za naš glumački ansambl i magnet za gledaoce. Samim dolaskom postao je i prvak ovog pozorišta, i mi ćemo na njemu bazirati repertoar u narednim sezonama! – rekao je Radivojević.

BDP: Premijerom komedije “Idealan muž” proslavljen 71. rođendan teatra

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, na svojoj Facebook stranici objavio je zajedničku fotografiju sa potpisivanja ugovora Bikovića i Radivojevića. Uz nju i sledeći tekst: “Velika pobeda Beogradskog dramskog pozorišta i Grada Beograda. Naš sjajni glumac Miloš Biković upravo je postao stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta! Čestitam od srca Milošu, ali i Jugu Radivojeviću, upravniku Beogradskog dramskog pozorišta čijim je dolaskom na čelo ove kuće počeo njen preporod. Grad Beograd će naredne godine uložiti mnogo više novca u rekonstrukciju Beogradskog dramskog, svog najstarijeg pozorišta.”

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde