Miloš Biković sa Rusima gradi filmski studio u Beogradu

0
211

Studio će parirati modernim svetskim standardima u kinematografiji.

Miloš Biković Aleksandar Antić Dragan petronijević i Rusi, potpisan sporazum o saradnji, filmski studio, foto BeoinfoNa marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu potpisan je memorandum o nameri. To je prvi korak ka ostvarenju rusko-srpskog projekta i ugovora o investiciji izgradnje grafičkog studija u Beogradu. Dokument, sporazum o saradnji, potpisali su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić u ime Vlade Republike Srbije; direktor Ruskog izvoznog centra Andrej Slepnjev; generalni producent ruske producentske kuće “Kinodanz” Viktor Denisjuk; i glumac i suvlasnik producentske kuće “Arhangel studio” Miloš Biković. Potpisivanju sporazuma za razvoj filmske i kreativne industrije prisustvovao je i član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević. On već nekoliko dana boravi u Rusiji u okviru ovog velikog internacionalnog foruma u Sankt Peterburgu.

71. Kanski festival: Predstavljen projekat o Nikoli Tesli

Biković potpisan sporazum za gradnju filmskog studija– Ministar Antić je u ime Vlade Republike Srbije potpisao važan sporazum o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu, gde bi bilo zaposleno oko 150 mladih i kreativnih ljudi. A, koji bi svojim radom i kreativnošću razvijali filmsku industriju, i pritom bi ostali u našoj zemlji. Imamo veliku šansu da daljim potpisivanjem ugovora razvijamo kreativnu industriju Beograda, odnosno Srbije. Pored radnih mesta, od izuzetne je važnosti što ovaj i slični koraci ukazuju na činjenicu ubrzanog razvoja i primene inovacija u filmskoj i kreativnoj industriji u kojima i naš grad, ali i zemlja, mogu da budu lideri u budućnosti – istakao je Petronijević.

Ravno Selo Film Festival 2018: Glavni gost Miloš Biković

Miloš Biković Aleksandar Antić Dragan petronijević i Rusi, potpisan sporazum o saradnji, filmski studio, foto BeoinfoMiloš Biković se posle potpisivanja zahvalio Vladi Republike Srbije na podršci.
– Izgradnja jednog ovakvog studija je od velikog značaja za kulturu, a posebno kinomatografiju. Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji. Zahvaljujem se i Gradu Beogradu, odnosno članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću, koji je prisustvovao potpisivanju. Ovaj korak je važan za Beograd, jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija – kazao je Biković.

Miloš Biković i Antonio Banderas – trejler za film „Izvan granice realnosti“

Miloš Biković Aleksandar Antić Dragan petronijević i Rusi, potpisan sporazum o saradnji, filmski studio, foto BeoinfoPo ovom sporazumu trebalo bi da se 2019. u srpskoj prestonici izgradi studio za obradu grafike. A, koji će parirati modernim svetskim standardima u kinematografiji. Takav studio, kako je izjavio Biković, moći će da, osim srpskih, proizvodi i filmove koji će biti namenjeni tržištu od Kine do Amerike. Beogradski studio biće deo velikog klastera, zajedno sa studiom u Moskvi i Kalinjingradu. Inače, studio u Moskvi je radio grafiku za film “Izvan granica realnosti”. U njemu igraju Antonio Banderas i Bikovićem, i trenutno se prikazuje u bioskopima u Srbiji.

E. A. / Izvor i foto: Beoinfo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde