Glumac Miloš Biković producent ruske serije i filma

0
709

Ruska produkcija uskoro će snimiti film “Balkanska međa” o životu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. A, Miloš Biković igraće jednu od glavnih uloga i biće producent.

instagram miloš biković
Foto: Instagram / Milosh Bikovich

Glumac Miloš Biković već nekoliko godina gradi uspešnu karijeru u Rusiji. Upravo je završio snimanje ruske serije “Ambasada u Sremskim Karlovcima”. U seriji nije glumio, nego je bio producent.

— Nisam aktivno učestvovao u procesu, zato što moj tim u ovom prvom projektu radio samo servis. Nadam se da ćemo od sledećeg projekta već ući u koprodukciju, pa ću moći da učestvujem i kao glumac i da utičem na sadržaj. Ovde smo samo obezbedili uslove da ruska ekipa može da snima i da pokaže lepote naše zemlje. Već u sledećem projektu, koji se zove „Balkanska međa“, planiram da uzmem glumačko učešće. To je pre svega srpska priča koja se dešava na Kosovu 1999. godine. Ako sve bude kako treba, igraću jednu od glavnih uloga. U „Ambasadi“ to jednostavno nisam mogao da stignem – rekao je Biković za “Sputnjik”.

#archangelproduction prvi projekat se završava!! #ambasada

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on

Inače, “Ambasada” je politički triler u izmišljenoj državi Kaledoniji, sa skandalima, aferama i špijunskim igrama u diplomatskom svetu.

Biković je sa kolegom Miodragom Radonjićem osnovao producentsku kuću “Arhangel studio”. On je dodao da se da nada da je uloga producenta samo početak njegovog života “iza kamere”.

– Nadam se da ću jednog dana početi da se bavim i režijom. Ali do tada, potrudiću se da privučem ruske producente, da im zajedno sa svojom produkcijom “Arhangel” otkrijem Srbiju. Želim na taj način i da turistima iz Rusije približim našu zemlju kao jednu prijateljsku zemlju, koja im nije uvela sankcije i za koju im ne treba viza – rekao je Miloš.

Glumac očekuje da mu u narednim mesecima budu premijerno prikazani filmovi, čak pet, kao i nekoliko serija koje je snimio.
– Zaželeo sam se srpskog filma, pa se nadam da će u oktobru početi realizacija projekta “Južni vetar” – izjavio je Miloš Biković.

E. A./ Izvor: Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde