Narodno pozorište: Miloš Biković ponovo u ulozi Armana Divala 27. juna

0
122

Predstava “Dama s kamelijama”, po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, premijerno je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu izvedena 1. oktobra 2013.

Narodno pozorište: Miloš Biković ponovo u ulozi Armana Divala 27. juna
Marija Vicković i Miloš Biković u predstavi “Dama s kamelijama”, Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Jedan od najtalentovanijih srpskih glumaca mlađe generacije, Miloš Biković, ponovo će posle kraće pauze zaigrati na Velikoj sceni Nacionalnog teatra. On će tumači ulogu Armana Divala, jednog od glavnih junaka melodrame “Dama s kamelijama”, 27. juna (19,30h). Ova predstava se već šest sezona igra na “kartu više”.

Vladimir Putin odlikovao Miloša Bikovića “Medaljom Puškina”

U ovoj sentimentalnoj i veoma realističnoj ljubavnoj priči, Biković igra mladića iz ugledne porodice, koji se zaljubljuje u nesrećnu i na smrt bolesnu parisku kurtizanu Margaritu Gotje. Za razliku od drugih, brojnih, muškaraca, Arman je iskreno voli. Margarita uzvraća ljubav i njih dvoje, nošeni emocijama, zajedno beže na selo. Međutim, uticajni otac Divala sklapa ponudu sa nesuđenom snajkom, kako bi spasao čast porodice. Neizlečivo bolesna Margarita prihvata ponudu uz uslov da otac, kada ona umre, kaže istinu Armanu…

MILOŠ BIKOVIĆ: Ispitujem svoje granice
Narodno pozorište: Miloš Biković ponovo u ulozi Armana Divala 27. juna
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Bikovićeva direktna partnerka na sceni, kao Margarita, biće Marija Vicković. U podeli su i Nebojša Kundačina (Žorž Dival); Slobodan Beštić (Grof de Žire); Stela Ćetković (Pridans); Zorana Bećić (Nanin); Dimitrije Ilić (Varvilj); Andreja Maričić (Gaston Rije); Milena Đorđević (Nišeta); Bojana Stefanović (Olimpija); i Vladan Gajović koji će prvi put nastupiti u ulozi Gustava.

Snima se: Film “Južni vetar 2” i televizijska serija

Autor adaptacije je Željko Hubač, a dramaturg Spasoje Ž. Milovanović. Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Bata Kovač.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde