MILOŠ BIKOVIĆ: “Hotel Beograd” je turistički video letak Srbije

0
214

Posle Moskve, romantična komedija “Hotel Beograd” stigla je i u Beograd. U režiji Konstantina Statskija, Beograd je u glavnoj ulozi. U njemu se ponovo sreću junaci popularne serije “Hotel Eleon”, Miloš Biković i ruska glumica Dijana Požarskaja kao Pavle i Daša.

MILOŠ BIKOVIĆ: "Hotel Beograd" je turistički video letak Srbije
Ekipa filma na konferenciji za novinare, Foto: Promo

“Hotel Beograd”, film srpsko-ruske koprodukcije reditelja Konstantina Statskija prati život Pavla – bogatog naslednika i vlasnika prestižnog hotela u srpskoj prestonici. On je poznat po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života. Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće. U romantičnoj bajci koja će gledaoce nasmejati, uloge tumače Miloš Biković, Dijana Požarskaja, Boris Dergaćov, Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović, Srđan Žika Todorović, Jelisaveta Orašanin Teodosić… Od 12. marta film će se naći u bioskopima Srbije.

Rasprodata premijera filma “Hotel Beograd” uvedene dodatne projekcije
MILOŠ BIKOVIĆ: "Hotel Beograd" je turistički video letak Srbije
Miodrag Radonjić, Miloš Biković i Konstantin Statski, Foto: Promo

– Sa vašom zemljom su povezani moji studentski dani, bio sam na prvom festivalu Kustendorf. Odmah sam se zaljubio u Srbiju! Izuzetno mi je drago što sam mogao da snimim film o vašoj, a malo i o mojoj zemlji. Ne kažu badava da su Srbi i Rusi bratski narod. Vrlo smo slični i smejemo se istim šalama. Publika u Rusiji je oduševljena srpskim glumcima i filmom – kazao je reditelj Statski.

“Hotel Beograd” je i turistička razglednica i odlična reklama za Srbiju i Beograd.
– Otkako smo kolega Miodrag Radonjić i ja, u okviru naše produkcijske kuće “Arhangel”, počeli da razmišljamo na temu ovog filma, vodila nas je ista ideja. Godinama već dovodimo u Srbiju grupe ljudi, naših poznanika iz Rusije, sa namerom da im pokažemo koliko je Srbija lepa i kakve sve mogućnosti nudi. I za zabavu, i sa profesionalne strane. Iz toga je na kraju i nastala ideja da kolegama iz Rusije predložimo snimanje romantične komedije koja bi imala za cilj da ruskom narodu predstavi Srbiju, i da ih pozovemo da nas posete – rekao je Miloš Biković.

HOTEL BEOGRAD: Pesmu “Darja” otpevali Miloš Biković i Bajaga

Film “Hotel Beograd” je tokom produženog premijernog vikenda videlo gotovo milion Rusa. A kako je Biković na konferenciji za novinare izjavio – većina njih je odmah poželela da dođe u Srbiju.

– Cilj je bio da “Hotel Beograd” bude razglednica Srbije, turistički video letak, posle kog bi svi pomislili: “Ovo je raj na zemlji… Želim da odem tamo i da doživim i Skadarliju, i ciganske svirače, i ćevape i noćni život Beograda, i srpsko selo…” Jer, film smo iskoristili da promovišemo i naš etno turizam, ali i da gosti uživaju u predivnim srpskim rekama i prirodi. Zbog toga smo ciljano i birali za snimanje tu drugu polovinu godine, odnosno avgust i septembar, kada je gama svetlosti najlepša, a boje se divno prelivaju i jednostavno pozivaju na uživanje – objasnio je Biković.

Miloš Biković i Aglaja Tarasova na moskovskoj premijeri filma “Led 2”
Sa konferencije za novinare, Foto: D. Dušanić

– Dodamo li tome da je “Hotel Beograd” nastao u sklopu najskuplje ruske kinematografske franšize iz koje su potekli “Kuhinja”, “Hotel Eleon”, “Hotel Grand”, a zatim i “Bitka za hotel”, sve to govori o ozbiljnosti i važnosti ovog projekta. Nadam se da će ih u budućnosti biti još više, jer ovo nije film koji “trči” na kratke staze. “Hotel Beograd” pravljen je tako da i kroz pet ili deset godina, kada ga neko pogleda, taj neko poželi da dođe u Srbiju. Smatram da je ovo samo početak, i da nam uskoro sledi još mnogo sličnih poduhvata – dodao je glavni glumac i producent filma.

MILOŠ BIKOVIĆ: "Hotel Beograd" je turistički video letak Srbije
Miodrag Radonjić, Dijana Požarskaja i Miloš Biković, Foto: Promo

A njegov lik Paša, odnosno Pavle Arkadijevič, odavno je osvojio rusku publiku sa serijom “Hotel Eleon”. On je dobroćudni lažljivac koji “prosipa” brojne zanimljive priče i simpatične izreke. Zahvaljujući njegovim novim avanturama, u novu romatičnu komediju utkani su i srpski melos i prirodne lepote, kao i humor i duša srpskog naroda. Naravno, tu je i ljubav.

Miloš Biković proslavio uspeh filma “Sluga” sa publikom

Bikovića parnerka u filmu je šarmantna Dijana Darja Požarskaja. Ona igra Dašu, Pavlovu staru/novu devojku.
– Rešio sam da iskoristimo hemiju koja već postoji između Paše i Daše, koji su već kultni likovi, i imaju svoj hašteg na društvenim mrežama. Romantična komedija je najbolji odabir za takvu priču, jer ljudi najbolje reaguju na smeh, suze i ljubav. Tako smo doveli Rusiju u Srbiju i rešili da na primeru jedne situacije kakva se samo u Srbiji može doživeti, dakle, taj haos, ležernost i odsustvo svih pravila, predstavimo Rusima dušu našeg naroda. Našu pesmu, smeh, prirodne lepote, običaje, život…

“Senke nad Balkanom 2”: Miloš Biković tumači Josipa Broza Tita

– Smatram da je komedija kao žanr potcenjena. Kao da je gluma u drami zbog nečega ozbiljnija, a nema važnije i zahtevnije stvari od toga da nasmeješ čoveka. Da mu doneseš malo vedrine u život. Ako u tome uspete, smatram da tu nema ničeg neozbiljnog. Osmeh je poduhvat, zato smo i odabrali komediju – rekao je Miloš Biković.

– Odmah sam se zaljubila u vašu zemlju i veliko zadovoljstvo mi je bilo što sam snimala ovde. Film mi je pričinio najveće zadovoljstvo i to mi je omiljeni projekat. Nadam se da ću još mnogo puta doći ovamo, ne samo da se odmorim nego i da radim još nešto. Ma šta to bilo, biće mi drago da se vratim. Jako volim vaš narod, hvala vam! – rekla je Dijana Požarskaja. A dodala je i sledeće:
– Mnoge Ruskinje će poželeti da se udaju za Srbe posle ovog filma i da imaju tako vesele svadbe!

Jovana Nikolić i Coby snimili pesmu “Pazi se” za seriju “Južni vetar”
MILOŠ BIKOVIĆ:
Miloš Biković, glavni glumac i producent filma “Hotel Beograd”, Foto: Promo

Za Dan zaljubljenih objavljen je video singl “Darja” koji izvode Miloš Biković i Momčilo Bajagić Bajaga. Iako su mnogi pomislili da će se ova numera naći u filmu, ma koliko pomno slušali – neće je čuti. Pesma je u neku ruku najavila film, jer su korišćeni kadrovi iz njega, a i posvećena je glavnoj glumici. Ali, zato u filmu se mogu čuti Manjifikove pesme.

– Bajagina numera je posvećena glavnoj junakinji koja se zove Darja, a Dijanino kršteno ime je isto. Ponudili smo paletu srpske muzike kolegama iz Rusije, a oni su izabrali četiri numere Manjifika. Drago mi je što su ga odabrali, jer je reč o vrlo talentovanom muzičaru – objasnio je Biković.

Kad Magnifico zapeva šlager “Pesma Beogradu”

Miodrag Radonjić istakao je da je bilo uživanje snimati ovaj film:
– Igram šanera i taksistu. Bila mi je čast da sarađujem sa rediteljem Konstantinom, koji je uradio dve serije za Netfliks i jednu za HBO. U filmu govorim tarzanski ruski, koji sam i sam naučio zbog posla. Često promašim padež, brkam reći, nadam se da će publici to biti duhovito. Na snimanju nam je bilo lepo. Čak u jednom trenutku gledajući sa strane Miloša i Jelisavetu Orašanin, vratio sam se u studentske dane. Mi smo svi zajedno studirali i onda sam video tu neku njihovu ludu igru koja teče bez ikakavih problema.

Miloš Biković i Dijana Požarskaja kao Paša i Daša u filmu “Hotel Beograd”

– Drago mi je što je publika imala priliku da vidi Jelisavetu u ovako komičnoj ulozi. Jer, taj “kretenizam” znamo samo mi koji smo studirali sa njom i zaljubljeni smo u njega. Mi smo uigran tim. Znamo se desetak godina, a tek smo sada zajedno u kadru. Takođe, veoma smo zahvalni i koleginici Miljani Gavrilović, koja je prepoznala važnost ovog projekta i svojom malom, ali odličnom ulogom doprinela filmu – dodao je Biković.

Nagrada “Milorad Mandić Manda” za Srđana Žiku Todorovića

“Hotel Beograd” će biti na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije, a biće prikazan i u Podgorici, Banjaluci, Minhenu, Beču i Cirihu.
Mini-serija od tri epizode biće emitovana posle bioskopske distribucije, najverovatnije na jesen, na Telekomovom kanalu SuperStar.

DEDA ŽIKA

Srđan Žika Todorović, Foto: Promo

Srđan Žika Todorović u filmu “Hotel Beograd” tumači lik Pašinog dede. Dvoumio se da li da prihvati ponudu da igra u ovom filmu.
– Godine 2019, leto, tek sam stigao na more. Zovu me moji ortaci, Mićko i Miloš, inače moji vršnjaci. Kažu mi, imamo ulogu za tebe, radimo film, treba da igraš Miloševog dedu. Rekao sam:”Molim, dedu?” Pomislim, pored svih glumaca koji su u penziji, naših divnih, starih glumaca, zašto mene za dedu? Hteo sam da odbijem, međutim, Mićko i Miloš su bili u fazonu: “Ne, Žiko, to je super! Baš na drugu loptu interesantno, ti voliš da eksperimentišeš, šala, la, bla, bla…” Reko’, hajde da probam – ispričao je glumac.

24. Glumačke svečanosti: Jelisaveti Seki Sablić statua “Milivoje Živanović”

On je dodao:
– Evo, sada sam prvi put gledao film, baš mi se svideo. Smejao sam se. Svojom ulogom nisam baš, baš zadovoljan, mislim da je trebalo malo ozbiljnije da priđem tako teškoj ulozi, ali ako se nekim ljudima to bude svidelo, biću zadovoljan.
Žika je rekao i da mu je bilo interesantno to što mu u filmu suprugu igra Jelisaveta Seka Sablić.
– To osećam kao čast, u celoj toj ateljeovskoj generaciji u kojoj su bili moji Bora i Seka. Igrali su zajedno u milion drama i filmova. Bilo je veoma lepo i znam da me Seka voli. Mislim da bi Bori danas bilo drago! – naglasio je Todorović.

D. Dušanić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde