Narodno pozorište: Miloš Biković 14. juna ponovo u melodrami “Dama s kamelijama”

0
72

dama s kamelijama narodnoNa Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 14. juna biće izvedena predstava “Dama s kamelijama”.

Jedan od najtalentovanijih srpskih glumaca mlađe generacije, Miloš Biković, ponovo će posle kraće pauze, prouzrokovane brojnim profesionalnim obavezama koje je imao u prethodnom periodu, pre svega u inostranstvu, zaigrati u ulozi Armana Divala, jednog od glavnih junaka melodrame “Dama s kamelijama”. Ova predstava je nastala po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića. Već pet sezona igra se na “kartu više”.

Miloš Biković sa Rusima gradi filmski studio u Beogradu

U sentimentalnoj i veoma realističnoj ljubavnoj priči, lik koga tumači Biković – mladić iz ugledne porodice, zaljubljuje se u nesrećnu i na smrt bolesnu parisku kurtizanu Margaritu Gotje. Za razliku od drugih, brojnih muškaraca, Arman je iskreno voli. Margarita uzvraća ljubav i njih dvoje, nošeni emocijama, zajedno beže na selo. Međutim, njegov uticajni otac sklapa ponudu sa nesuđenom snajkom, kako bi spasao čast porodice. Neizlečivo bolesna Margarita prihvata ponudu uz uslov da otac, kada ona umre, kaže istinu Armanu…

dama s kamelijama narodno
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

– Veoma mi je drago što se ponovo vraćam u ovu ulogu – rekao je Biković.
Njegova direktna partnerka na sceni, kao Margarita, je Marija Vicković, koja tu rolu neprekidno tumači od premijernog izvođenja, 1. oktobra 2013. godine.

Ravno Selo Film Festival 2018: Glavni gost Miloš Biković

U podeli su i Nebojša Dugalić (Žorž Dival); Slobodan Beštić (Grof de Žire); Stela Ćetković (Pridans); Kalina Kovačević (Nanin); Dimitrije Ilić (Varvilj); Andreja Maričić (Gaston Rije); Milena Đorđević (Nišeta); Lepomir Ivković (Gustav); i Bojana Stefanović (Olimpija).

dama s kamelijama narodno
Marija Vicković i Miloš Biković u predstavi “Dama s kamelijama”, Foto: Narodno pozorište u Beogradu

– Mislim da je, pre svega, za uspeh predstave zaslužan univerzalni i arhetipski siže maestralnog romana Aleksandara Dime. Režija i gluma su manje ili više uspešno pokušavali da sustignu genijalnost pisca, ali ono što je najvažnije jeste to da se nismo pravili pametnijim od njega. Ljudi su željni lepote i ideala u ovom vremenu cinizma – tvrdi Biković.

71. Kanski festival: Predstavljen projekat o Nikoli Tesli
dama s kamelijama narodno
“Dama s kamelijama” već petu sezonu u Nacionalnom teatru igra se na “kartu više”, Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Odgovarajući na pitanje da li je i na koji način moguće izboriti se sa gresima, što je, ujedno, i osnovno pitanje Diminog komada, odnosno da li čista ljubav može pobediti mračnu i sumnjivu prošlost, Biković kaže da je mrak nešto što nosimo u sebi, dok je prošlost definisana našim izborima, ali i okolnostima.
– Da bismo nekome sudili, moramo razumeti okolnosti, dušu i stanje čoveka koji se našao u tim okolnostima, a to je nemoguće. Zato je svaki sud ljudski osuđen na zlo. Jedino je oproštaj pravilan izbor zato što smo svi grešni, pa će i nama oproštaj biti potreban. Ali, nažalost, malo ko ima snage za oproštaj – smatra Biković.

Miloš Biković i Antonio Banderas – trejler za film „Izvan granice realnosti“

Miloš već izvesno vreme glumačku karijeru paralelno gradi i u inostranstvu. U Rusiji je za kratko vreme postao veoma poštovan i cenjen. Između ostalog, nastupao je i na sceni čuvenog Moskovskog umetničkog akademskog teatra (MHAT). Ostvario je i uspešnu saradnju sa slavnim ruskim rediteljem i glumacem, oskarovcem Nikitom Sergejevičem Mihalkovim u filmu “Sunčanica”. Svoju uspešnu internacionalnu karijeru, Biković je nedavno obogatio i veoma zapaženim nastupom u filmu “Izvan granica realnosti”, u kojem glavne uloge tumače on i slavni holivudski glumac Antonio Banderas.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde