Mile Kekin spotom “Zbogom tjeskobo” najavljuje muzički dokumentarac

0
96

Ovo je sedmi singl sa aktuelnog albuma ikone regionalnog rokenrola, koji je ekranizovan.

Mile Kekin
Foto: Printskrin YouTube / Mile Kekin Official

Mile Kekin objavio je spot za pesmu “Zbogom tjeskobo” sa albuma “Kuća bez krova”, objavljenog oktobra 2018 za izdavačku kuću “Menart”. To je, inače, drugo samostalno izdanje frontmena “Hladnog piva”, koje je autorsko i delom autobiografsko. Album je nastao je pod producentskom palicom Denisa Mujadžića Denykena, koji je i snimatelj, montažer i redatelj novog spota.

– Videospot “Zbogom tjeskobo” najavljuje muzički dokumentarac “Kako je (g)rađena kuća bez krova”, na kojem sam radio protekle tri godine. To je moj dnevnik snimanja, “making of” tog albuma… – objašnjava Denyken.

Mile Kekin objavio spot za pesmu “Beton”

– Rad na ovom dokumentarnom filmu shvatio sam kao dobru priliku da celi proces nastanka jednog albuma na kojem radim kao muzički producent od samog početka do kraja približim “žednom oku i uhu “, verujući u njegovu zanimljivost i vrednost sa namerom da sa puno detalja iza scene prikažem naporan proces nastanka ovog albuma realno i iskreno, donoseći sve uspone i padove (a koji po pravilu uglavnom ostaju malo dostupni široj javnosti…). Ovo je film ceste kao što je i sam album jedan Kekinov pokušaj sviranog filma kroz 10 vrhunskih pesama i na neki način nosi sa sobom ono što kao autor filma zovem “emocionalna arheologija” prateći Miletov put od odrastanja u Nemačkoj i zagrebačkim Gajnicama do afirmacije kao vrhunskog kantautora! Film će biti gotov do kraja godine i na najbolji način obeležava 30 godina moje umetničke karijere – kaže Denis Mujadžić Denyken.

Mile Kekin: Prvi auto koji je samo tvoj, simbol je prave slobode

– Sve faze muzičarskog zanata, Denyken je fino prikazao u svega tri minute. Od prvog nespretnog pokušaja pisanja i pevanja, preko proba do snimanja, pa konačno putovanja kombijem uzduž i popreko regije, intervjua, veselja pa do pijanki nakon dobre svirke. Napravio je feel good spot za pesmu koja se uopšte nije ni trebala naći na albumu jer mi je previše strčala baš zbog te iritantne bezbrižnosti. Na kraju sam je zavoleo baš takvu neodoljivo detinjastu i sad je “Zbogom tjeskobo“ jedan od vrhunaca svake svirke – rekao je Mile Kekin.

Spot je nastao i zahvaljujući Ireni Kljajić (art design), a za fotografije su bili zaduženi Roberto Pavić i Nemanja Đorđević.

Mile Kekin objavio spot za pesmu “Samo moja”

ZBOGOM TJESKOBO

Da sam samo malo luđi
Ne bi mi duši bilo tijesno
Bio bih svoj, a nikad tuđi
Da sam samo malo luđi

Da sam samo malo luđi
Posl’o bi sve u rodno mjesto
Ples’o bi sretan ples labuđi
Da sam samo malo luđi

U inat svim bitangama
Bih zapjev’o u tangama
Zbogom tjeskobo
Gotov sam s tobom

Ne bih se griz’o zbog jezika jalnih
Oduvijek su veliki u ustima malih
Moj problem koji spavat mi ne da
Što ostajem nijem baš kad ne treba
Manire mi fine, a u sebi šizim
Toliko sam smiren da je to za po po p

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde