Milan Mladenović memorijalni koncert 2019: “Kao da je bilo pre 25 godina”

0
116

5. novembra 1994. u Beogradu prestalo je da kuca srce Milana Mladenovića, muzičara, pevača, pesnika i umetnika, koji je svojim pesmama u nekoliko grupa i projekata ostavio neizbrisiv trag u muzici ex-YU prostora.

Milan Mladenović memorijalni koncert 2019: "Kao da je bilo pre 25 godina"

Godišnjicu smrti Milana Mladenovića “Deca iz vode” će ove godine obeležiti velikim memorijalnim koncertom “Kao da je bilo pre 25 godina”. U utorak, 5. novembra (20h) u SubBeernom centru, pored njih, sećanje na Milana probudiće Tanja Jovićević, Mikica Stefanović i bend “Lagana sreda”.

“Artan Lili” dobitnik prve Nagrade “Milan Mladenović”

– I 25 godina kasnije u Beogradu živi sećanje na njega i tim povodom okupljamo se da još jednom odamo poštovanje njegovom liku i delu – kažu članovi benda “Deca iz vode”. Ujedno pozivaju publiku da se uz Milanovu muziku i sa sjajnim gostima prisete jednog od najznačajnijih autora na ovim prostorima.

Milan Mladenović memorijalni koncert 2019: "Kao da je bilo pre 25 godina"

– Ove godine program nosi naziv “Kao da je bilo pre 25 godina” jer za sve nas koji i dalje aktivno to slušamo, sviramo, pevamo je to “kao” da se desilo. Milan živi kroz sve one koji i dalje deluju i stvaraju inspirisani njegovim likom i delom! – dodaju “Deca iz vode”.

“Sav moj bol” – Magi, Milan i EKV u pesmama, pričama, knjigama…

Ovo će biti sedmi beogradski novembarski koncert koji “Deca iz vode” priređuju u Beogradu. Na koncertu u SubBeernom centru kao specijalni gost nastupiće Tanja Jovićević, nekadašnji lider grupe “Oktobar 1864” i prateći vokal u “EKV-u” na poslednja tri studijska albuma i nekoliko turneja.

U programu će učestvovati i Milan Mikica Stefanović, Milanov drug iz tinejdžerskih dana. Njih dvojica su se sedamdesetih prošlog veka kao dva dečaka sa akustičnim gitarama upoznali, družili i svirali. Kasnije su osnovali prvi bend pod nazivom “Limunovo drvo”. Mikica će zajedno sa Dejanom Hasečićem (Čovek Vuk, ex Block Out) na gitari odsvirati nekoliko pesama. Njegova želja je da kao bonus izvede i numeru “Geto” benda “Katarina II”, kao i jednu pesmu sa poslednjeg Milanog albuma “Angels Breath”.

Albumi iz londonske faze “Disciplin A Kitschme” prvi put na vinilu
Milan Mladenović memorijalni koncert 2019: "Kao da je bilo pre 25 godina"

Početkom osamdesetih prošlog veka Milan je sa Dušanom Kojićem Kojom i Ivicom Vdovićem Vdom imao bend “Šarlo akrobata”. Taj period se smatra prekretnicom u zvuku i aranžmanima u rok muzici na ex-YU prostoru. Učešće na kompilaciji “Paket aranžman”, a zatim album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad”, koji je po oceni kritičara i dalje jedan od najkvalitetnijih rok albuma ikada, ostavila su jak utisak i obeležila period pod nazivom “novi talas/val”. Pesme “Niko kao ja”, “Ona se budi” i druge odsviraće grupa “Lagana sreda”, pobednik ovogodišnjeg Bunt Rock Mastersa prestižnog takmičenja novih bendova.

Biografija Margite Magi Stefanović: “Magi – Kao da je bila nekad”

Nosioci programa su muzičari koji aktivno deluju u okviru udruženja “Deca iz vode” kao istoimeni bend. Oni će napraviti presek svih studijskih i live albuma koje je Milan uradio sa grupama “Katarina II” i “EKV” od 1984. do 1993. godine.

– Saberimo se svi zajedno 5. novembra od 20h u Sabirnom centru u beogradskom art districtu u Cetinjskoj ulici. Ovaj grad je nekad bacao svetla daleko, mi to možemo zajedno! – poručuju organizatori.
Pretprodaja ulaznica je na mestima “Yugovinyl” (Cetinjska 15); i “Felix Shop” (TC Sremska).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde