Srpski glumac Milan Marić dobio mural u Sankt Peterburgu

0
45

Milan Marić je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Biljane Mašić. Našem glumcu je film “Dovlatov”, u kojem je tumačio čuvenog ruskog novinara i pisca, doneo veliku popularsnost u Ruskoj Federaciji.

Mladi srpski glumac Milan Marić dobio je mural u Sankt Peterburgu.
– Peterburg me je danas rasplakao – kratko je napisao Marić, uz fotografiju murala, koju je podelio na društvenim mrežama.

On je pobrao brojne pozitivne kritike svetske javnosti za ulogu Dovlatova u istoimenom biografskom ostvarenju reditelja Alekseja Germana Mlađeg. Film prati nekoliko dana u životu ruskog pisca sedamdesetih godina prošlog veka. U pitanju je jedna izuzetno intimna priča o donošenju važnih odluka u sistemu kao što je bio SSSR. O mogućnostima i nemogućnostima. O odlasku ili ostajanju. O ličnim granicama i ograničavanju sopstvene slobode. O ljubavi.

MILAN MARIĆ: Odrastao sam igrajući Dovlatova
Srpski glumac Milan Marić dobio mural u Sankt Peterburgu
Milan Marić u filmu “Dovlatov”, Foto: Promo

Film je u rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji. “Dovlatov” je premijerno prikazan na 68. Berlinskom filmskom festivalu, gde je osvojio Srebrnog medveda za umetnički doprinos, kostim i scenografiju. Potom je bila srpska premijera na FEST-u, kao i premijera u Moskvi. “Dovlatov” je upravo sniman u Sankt Peterburgu, gde je nedavno osvanuo i mural sa likom našeg glumca. Za beogradske medije Milan je rekao da ne zna detalje kako je nastao mural, ko ga je uradio…

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde