Mikser festival ponovo u silosima na Dorćolu

0
314

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti, Mikser festival, pod sloganom “Migracije”, održaće se od 25. do 28. maja. Biće na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu.

mikser-festival-2017Mikser festival, omiljena lokacija publike na donjem Dorćolu ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

U Mikser House Sarajevo festival „Iz Beograda, s ljubavlju!“

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije. Iz toga prostiču četiri glavne teme festivala – migracije, obrazovanje u pokretu, fabrike kuture i priroda grada. Teme reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser. Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz sve segmente festivala već poznate publici: Mikser Talks, Pitanja grada, Dizajn, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.

mapa Mikser festivalPoseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni kreativni kamp koji će pod sloganom “Hakovanje budućnosti” okupiti mlade kreativce iz Srbije, sa Balkana i iz Evrope, oko interdisciplinarnog timskog rešavanja aktuelnih društvenih problema uz pomoć kreativnog načina razmišljanja i savremenih tehnologija.

Posle Beograda Mikser House otvara svoja vrata i u Sarajevu
Među muzičkim gostima festivala je i grupa “Disciplin A Kitschme!”

Program Mikser festivala je besplatan za sve posetioce, osim za muzički program na River stejdžu u petak, subotu i nedelju. Među muzičkim gostima ove godine su i Marko Louis,”E-Play”, “Disciplin A Kitschme!”, Bojana Vunturišević, “Zemlja gruva”, Jura Stublić i “Film”, Edo Maajka i drugi.

Mladi virtuozi iz bivše Jugoslavije na otvaranju Mikser House Sarajevo

Inače, organizatori su se pobrinuli da posetiocima svih generacija bude zanimljivo. Tako je za najmlađe predviđen interesantan, edukativan i kreativan program. Sve od vajarske radionice, preko popravki i pravljenja novih igračaka, projektovanja savršenog vrtića, do edukativnih radionica o trgovini ljudima. Festivalska kapija za posetioce biće otvorena u četvrtak 25. maja već od 17 sati, a kompletan program festivala možete pogledati OVDE.

Izvor: house.mikser.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde