Glumac Mihajlo Kostić Pljaka dobio ulicu u Zemunu

0
294

Vuk Kostić, sin pokojnog glumca, ponosan je i srećan što ime njegovog oca sada ima posebno mesto u prestonici.

Glumac Mihajlo Kostić Pljaka dobio ulicu u Zemunu
Mihajlo Kostić Pljaka, Foto: Instagram / Vuk Kostić

Glumac Mihajlo Kostić Pljaka (1933-2001) dobio je ulicu u Zemunu. Pljaka je bio glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je i u brojnim domaćim filmovima i serijama. Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju “Subotom uveče”. Potom je usledio film “Kozara”, pa “Deveti krug”, “Grad”, “Pravo stanje stvari”, “Povratak otpisanih”, “Sivi dom”… Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji “Đeneral Milan Nedić” (1999). Zbog izuzetnog šarma mnogi su ga zvali jugoslovenskim Džems Dinom.

Bata Živojinović dobija ulicu u Beogradu na Crvenom krstu

Mihajlo Kostić Pljaka preminuo je 2001. nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je izgubio borbu sa leukemijom u 67. godini, što je najteže palo njegovim sinovima Vuku i Nestoru, i supruzi Gordani. Pljakino ime sada krasi posebno mesto u prestonici, a njegov sin Vuk kaže da je on to zaslužio.
– U familiji smo imali velikih ljudi i hajduka računajući majčinu i očevu stranu familije. Ja sam četvrta generacija fakultetski obrazovana, što u današnje vreme koga boli uvo, ali nikad niko nije dobio ulicu. Veoma sam srećan i ponosan. Mislim da je moj otac zbog svega što je uradio za kulturnu scenu Jugoslavije zaslužio da je dobije – kratko je rekao Vuk za “Blic” ovim povodom.

E. A. / Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde