Potpisan Memorandum o realizaciji filma “Hotel Beograd”

0
162

U prisustvu gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića, člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića i glumca Miloša Bikovića danas je u Starom dvoru potpisan Memorandum o razumevanju kojim će u glavnom gradu krajem leta iduće godine početi snimanje filma “Hotel Beograd”.

potpisan memorandum o realizaciji filma Hotel Beograd9
Foto: Beoinfo

Memorandum su potpisali Marija Vuković, u ime Turističke organizacije Beograda, Vitalij Šljapo predstavnik produkcijske kuće “Filjmi navsjegda” iz Moskve i glumac Miodrag Radonjić ispred beogradskog “Arhangel studija”.

MILOŠ BIKOVIĆ: Ispitujem svoje granice

potpisan memorandum o realizaciji filma Hotel Beograd9– Na ovaj način nastavljamo saradnju sa ruskim umetnicima i istovremeno promovišemo Beograd u Rusiji i okolnim zemljama. Podsetiću da smo u prethodnoj godini imali 50.000 ruskih turista u Beogradu. I, ovaj film predstavlja dobru mogućnost da prezentujemo naš grad na najbolji način i povećamo broj turista iz Rusije. Zbog toga zahvaljujem i producentima i našem glumcu Milošu Bikoviću što su se angažovali na ovom projektu u cilju promocije Beograda – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Miloš Biković sa Rusima gradi filmski studio u Beogradu
potpisan memorandum o realizaciji filma Hotel Beograd9
Foto: Beoinfo

Predstavnik ruske produkcijske kuća “Filjmi navsjegda” Vitalij Šljapo izarazio je zadovoljstvo što će ruski gledaoci imati prilike da ovim filmom bolje upoznaju Beograd.
– Želimo da ispričamo zanimljivu i romantičnu priču o ljubavi između ruske devojke i srpskog momka. Sve će to biti propraćeno prizorima iz lepog Beograda. Mislim da će to biti duhovit, romantičan i lep film. A, u kome će uživati svi koji ga budu pogledali – kazao je Šljapo.

71. Kanski festival: Predstavljen projekat o Nikoli Tesli
potpisan memorandum o realizaciji filma Hotel Beograd9
Foto: Beoinfo

Naš glumac i predstavnik “Arhangel studija” Miloš Biković rekao je da snimanje filma “Hotel Beograd” predstavlja krunu njegove saradnje sa ruskim partnerima.
– Naši odnosi prošireni su na dve producentske kuće i međunarodnu saradnju. Film će doneti mnogo Beogradu i Srbiji jer mislim da mi zaista imamo šta da pokažemo u Rusiji koja se već ionako dobrodušno i otvorenog srca odnosi prema Srbima. Prikazaćemo našu prestonicu i dati dodatni povod da naša razmena turista i kulture bude još učestalija i čvršća – izjavio je Biković.

53. Filmski susreti: Gran pri „Naisa“ Milošu Bikoviću, glumac sa Rusima „opleo“ kolo
potpisan memorandum o realizaciji filma Hotel Beograd9
Foto: Beoinfo

On je podsetio da su prvi razgovori održani pre nešto manje od dva meseca u Beogradu. A, da je ovo prva poseta ruskih producenata koji su veoma zadovoljni uslovima. Po njegovim rečima, snimanje filma “Hotel Beograd” planirano je za kraj leta iduće godine. Posle sledi faza postprodukcije, a dolazak u bioskope se očekuje u februaru 2020. godine.

E. A. / Izvor: Beoinfo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde