Marko Louis objavio spot za pesmu “Cveće cafnalo”

0
1798

Marko Louis novim spotom za pesmu “Cveće cafnalo” najavljuje koncerte u regionu.

Marko Louis spot "Cveće cafnalo"
Foto: Promo

Marko Louis zajedno sa režiserom Draganom Jereminovim potpisuje scenario za ekranizaciju numere “Cveće cafnalo”. U spotu se pojavljuje i iskusni glumac Dragan Petrović Pele, kao i mlada i perspektivna glumica Iva Ilinčić.

MARKO LOUIS: Ime mog oca i njegova muzika večno će živeti

Marko je u aprilu ove godine objavio drugi solistički album pod nazivom “Beskraj” za izdavačku kuću Lampshade Media. Spot za pesmu “Cveće cafnalo”, koju je snimio zajedno sa Vlatkom Stefanovskim, izdaje kao četvrti po redu spot sa aktuelnog izdanja. Sa njim ujedno najavljuje koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu.

Kad Maja i Marko Louis naprave spot mami za rođendan

Marko Louis spot "Cveće cafnalo"
U spotu se pojavljuju glumci Dragan Petrović Pele i Iva Ilinčić, Foto: Promo

Spot je snimljen u filmskom stilu, a posvećen je borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je vrlo aktuelna u svim društvenim poljima.
– Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom. Kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to. Kada sam video kampanju pod nazivom “Nije Savko delo umetničko delo” dobio sam ideju da kontaktiram Autnomni Ženski Centar i da zajedno pošaljemo poruku javnosti – izjavio je Marko Louis.

„Karika“ Marka Louisa i Adnana Šarana

Kompozicija “Cveće Cafnalo” je inače inspirisana istoimenom Mokranjčevom 12. rukoveti, koju je prvobitno obradio Ljubiša Stojanović Louis 1985. godine. Onda je Marko prema motivima očeve izvedbe obnovio duh ove pesme i time produžio njen vek. Vlatko Stefanovski je svojim gitarskim umećem i energijom doprineo da pesma dostigne jednu posebnu dimenziju. Sinergija ova dva umetnika se oseća kroz celu pesmu.

Marko LouisOvaj spot ujedno najavljuje početak Markove koncertne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”. Muzičar prvi put održava solističke koncerte u Beogradu (Dom omladine Beograda) 30. novembra, u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio) 8.decembra i u Sarajevu (Kriterion) 22. decembra.

„Moj život je moje blago“: U Negotinu održan koncert i izložba u znak sećanja na Luisa

– Ne mogu da opišem koliko sam srećan što ću nastupati u ova tri divna grada i pevati pesme sa prethodnog albuma “Shine on me” i sa novog “Beskraj” – rekao je Marko. –
Album “Beskraj” je došao do velikog broja pratilaca u regionu i ova tri grada su tek početak moje regionalne turneje. Slede Podgorica, Niš, Banja Luka, Zagreb, Ljubljana…

Marko će na svakom koncertu imati goste iznenađenja sa kojima će deliti energiju sa publikom. Karte za koncert u Beogradu su dostupne na prodajnoj mreži Eventima, Gigs Tix i online; za Novi Sad na prodajnoj mreži Gigs Tix; u Sarajevu u prodajnoj mreži www.kupikartu.ba.

CVEĆE CAFNALO (ft. Vlatko Stefanovski)

Cveće cafnalo nane u naša gradina.
Kak me miriše nane, svu noć sam dragog snila

Srce mi je puno jada, majko umreću ti mlada
Srce mi je puno jada, majko umreću ti mlada

Oj devojko brigo mamina, zašto si tako rano ranila

Ne čudi se milo nane što ti tako govorim
Zora rujna, mladost bujna od ljubavi srce gori

Muzika i tekst: Tradicional
Aranžman: Marko Stojanović Louis (po inspiraciji aranžmana verzije iz 1985)
Aranžman trubačka sekcija: Miloš Nikolić i Marko Stojanović Louis

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde