Marko Louis objavio singl “Euridika”

0
710

Posle brojnih rasprodatih koncerata u regionu, Marko Louis je predstavio novi sing.

euridika marko louisPesmom “Euridika” najavljuje treći studijski album, koji će na jesen objaviti za izdavačku kuću Lampshade Media. Nova numera je inspirisana grčkom mitološkom pričom o Euridici i Orfeju. Marko je autor muzike i aranžmana, dok je tekst napisala Maja Radivojević. Spot za “Euridiku” je snimljen u jedinstvenom ambijentu Bitef teatra u režiji Dragana Jereminova. Inače, sa ovim rediteljem Marko Louis je sarađivao i ranije. I to na spotovima za pesme “Karika”, “Raj za avanturiste” i “Cveće cafnalo” sa prethodnog albuma “Beskraj”.

MARKO LOUIS: Ime mog oca i njegova muzika večno će živeti

euridika marko louisU spotu se pojavljuju umetnički plesači Luka Lukić i Tamara Pjević koji svojom plesačkom interpretacijom pričaju priču o ljubavnoj tragediji.
– Posle prelepih koncerata po celom regionu i divnih reakcija publike, dobio sam ogromnu energiju da započnem sa radom za novi album. Super mi ide i neću dugo čekati da ga podelim sa svima. Nisam uopšte razmišljao koja pesma će biti prva nego sam znao da je to “Euridika”. Pesma takođe najavljuje letnje koncerte i festivale. Ovog leta ću nastupati na mojim omiljenim festivalima kao što su Arsenal Fest, Exit, Demofest, Arlemm… a biće i solo nastupa po celom regionu. Na Arsenal Festu 23. juna ću prvi put svirati novu pesmu uživo i pozitivno sam uzbuđen zbog toga – izjavio je Marko.

Kad Maja i Marko Louis naprave spot mami za rođendan

Novi album će biti dostupan kako na digitalnim servisima, tako i po prvi put na LP ploči.

EURIDIKA

Daj mi snage da u noć ne potonem
Daj mi ton da spase me
Iz tame sena tvoja uvek prati me
Grlim hladne predele

Bele ptice u vis nose me
Ja strepim sada nema te

Ruke pružam
Ti nestaješ, nestaješ
Ruke pružam,
Al’ kasno je,
Glas nestaje.
Ti znaš da zvezda večno sja…

Daj mi glas, da ovom pesmom vratim te.
Sunca daj da vodim te,
Daj mi snage, da te dozovem
I letimo u svitanje

Bespuće me guta, trnje bode me
Ružu tražim, nema je

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde