Manjifiko predstavio svoju “Cici Mici”

0
507

Robert Pešut Magnifico (Manjifiko) singlom “Cici Mici” uvodi u letnju sezonu i šarmira sve generacije muzikom, koja vešto prepliće humor i ironiju, po kojoj se muzičar inače ističe na muzičkoj sceni. Pesma ima i šaljivi spot.

manjifikoManjifiko je autor muzike i teksta, a pesma je sa albuma “Charlatan de Balkan”. Muzičar nadahnut muzikom starih šlagera sa našeg područja u kombinaciji sa latino, rege i surf muzikom, kao i elementima etna, svoje hitove stvara već tri decenije. U numeri “Cici Mici” imao je i svesrdnu pomoć ženskog benda “The Frajle”, koji je otpevao prateće vokale i na celom albumu.

Spot za pesmu “Cici Mici” je animiran, sa lutkama koje je u slow motion tehnici napravio reditelj Jaka Kramberger. Tokom dva meseca on je snimio više od 4.500 fotografija i video priveo kraju.

“Pesma je namenjena pre svega mojim najmlađim slušaocima”

– Ne mogu verovati koliko me deca vole. Ne znam zašto, niti sam ikad razmišljao ili imao želju da pišem muziku za decu. Neko se trudi, a meni to uspe samo tako. Ne osećam kontakt s tom publikom, jer mi je sin odrastao. Klinci na kompjuterima imaju sve eksplicitno! Dete od deset godina može pronaći sve bestijalije koje postoje i niko mu ne može to zabraniti, niti ući u sobu. Ovo što sam ja učinio mislim da je lepo, fino, didaktično, duhovito. I poučavam kako postoji samo jedna ljubav, koja ne zna za godine. U kakvom god odvratnom obliku bila, takva je kakva je – rekao je Manjifiko za hrvatski music-box.

Novi album “Charlatan de Balkan”
manjifiko
Foto: Facebook / Magnifico

A, o novom albumu “Charlatan de Balkan“ izjavio je:
– Shatzi je moj rođeni brat, koji je producent svih mojih izdanja od ”Hir Aj Kam” nadalje. Sve sam s njim radio. ”Charlatan de Balkan” mi je logičan naslov zato što se bavim tim poslom.

Šoubiznis je šarlatanija da ne može biti veća. Tako je svugde u svetu, no mi smo na Balkanu baš specijalci i najbolje znamo kako se to radi. Nažalost, ne dozvoljava nam jezik da uđemo u pore i u mali mozak ljudi, jer nas ne razumeju. Da nas razumiju, mislim da bi shvatili kakva je to paklena mašina. Sam sebe sam našao u tom šarlatanizmu. Eto, Nikolu Teslu su nazivali šarlatanom, jer nije napravio izračune za ono što je rekao, već je znao da je to tako. Što će računati kad sve zna… Nek računaju drugi. Tito je bio jedan od najvećih šarlatana. Napoleon je rekao da samo šarlatan može biti dobar general. Šarlatani su prodavali te neke lekovite vodice i tako to. Nekad nekom uspe pa izleči nekoga, a da ni sam ne zna kako. Poveruje da je to to. To je velika moć.

manjifiko

Dokumentarni film “Charlatan Magnifique”

Dokumentarni film „Charlatan Magnifique“ u produkciji RTV SLO, rediteljke Maje Pavlin govori o Manjifiku. Dokumentarac je prikazan na nekoliko festivala, a očekuju ga projekcije i na novim.

– Nisam nikad ranije imao želju da radim film o sebi, bio sam premlad. A i nisam završio karijeru pa da sad neko o meni snima dokumentarne filmove. Međutim, znao sam se od ranije sa rediteljkom Majom Pavlin, koja je imala jedan drugačiji pristup svemu tome.

– Ja sam joj jednostavno rekao da neću gledati što je snimila, neću uticati na njenu režiju i ako želi da ima nekog gosta, može zvati Ramba Amadeusa, Dragana Bjelogrlića i metar raje. Ali ja neću gledati što su rekli i nisam se uopšte mešao ni u jedan kadar. Ona je samo bila tu negde i nije smetala. Radili smo otprilike nedelju dana i mislim da je zbog toga što se nisam uplitao niti iskazivao želju da utičem na razvijanje radnje, ona došla do iskrenosti u celoj priči. Našla je jedan svoj ugao gledanja i svoju istinu, koja je drugačija od onog kako bih možda sam sebe snimao. To je njeno viđenje i mislim da je to ispravno – rekao je Robert Pešut Manjifiko.

E.A. / Izvor: music-box.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde