“Mala Pula 2.0” od 30. septembra do 4. oktobra u bioskopu “Dragan Gaga Nikolić”

0
39
"Mala Pula 2.0 - III izdanje" od 30. septembra do 4. oktobra

Bioskop “Dragan Gaga Nikolić” u prostoru UK Stari grad (ex Parobrod) ponovo radi!

Ovde će se nastaviti Filmstreet tokom jeseni i predstavlja filmski program manifestacije “Mala Pula 2.0”. U sklopu retrospektive recentne produkcije hrvatskog filma gledaćemo šest filmova sa prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. U ponedeljak 30. septembra biće prikazan pobednik iz 2018. i hrvatski kandidat za Oskara 2019, ostvarenje “Mali” Antona Nuića; pa filma Boba Jelčića “Sam samcat” (4.10.); kao i “Lada Kamenski” Sare Hribar (2.10.). Sva tri ova navedena beogradska publika nije imala priliku da gleda na redovnom bioskopskom repertoaru.

66. Pula Film Festival: “Dnevnik Diane Budisavljević” dobio Zlatna vrata i Veliku Zlatnu arenu

Takođe, reprizno će biti prikazani filmovi “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” (3.10.); “Koja je ovo država” (4.10.); i “Comic Sans” (1.10.), koji su poneli gotovo sve Zlatne Arene u Puli, mimo kategorije najboljeg filma prethodne dve godine.

65. Pulski filmski festival: Gran pri za film “Mali”, Zlatna vrata za “Comic Sans”

Na manifestaciji “Mala Pula 2.0” večernjem prime time-u prikazivanja od 21h prethodi reminiscencija i osvrt na Jugoslovensku kinematografiju iz 1969, sa nekoliko žanrovski različitih ostvarenja i pikom karijere glumca Slobodana Cice Perovića. Biće prikazano ostvarenje Antuna Vrdoljka “Kad čuješ zvona”; zatim film Fadila Hadžića “Divlji anđeli” – oba iz korpusa Zagrebačke škole igranog filma. Gledaoce očekuje i projekcija pobednika Pule 1969. film Fedora Škubonje “Nizvodno od sunca”; ali i najistaknutija ostvarenja ratnog filma – “Bitka na Neretvi” Veljka Bulajića i “Most” Hajrudina Krvavca, koji su i ujedno bili najznačajniji predstavnici tog NOB žanra. Publika će moći da pogleda i crnotalasne “Vrane” tandema Kozomara-Mihić; kao i noar Žike Mitrovića “Ubistvo na svirep i podmukao način…”. Iz arhiva Kino kluba Beograd biće prikazan film Dragoslava Ilića “Veliki dan” koji već pet decenija nije imao svoju televizijsku reprizu.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

NEVIO MARASOVIĆ: Film “Comic sans” je fikcija, ali preneo sam neke delove iz svog života

U utorak, 1. oktobra (20,30h), održaće se panel “Retrospektiva produkcije – filmovi ili / i serije”. Učestvovaće Dragan Bjelogrilić (glumac, reditelj, producent serija “Senke nad Balkanom”, “Žigosani u reketu”); Jurica Pavičić (filmski kritičar “Jutarnji list”); Tea Korolija (producent serije “Besa”); Srđan Šaper (McCann) TBC. Moderatori su Ana Martinoli (FDU) i Dragan Jovićević (NIN).

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde