“Maika” predgrupa na koncertu benda “Gogol Bordello” u Bašti SKC-a

0
195

Srpsko-hrvatski-crnogorski bend zagrejaće publiku pred nastup svetske džipsi pank-rok atrakcije.

Maika Foto NNSpark Production
Foto: NNSpark Production

Alternativni Balkan-dance-punk bend “Maika”, koji se nedavno oglasio debi albumom “Balkannibalism”, nastupiće ispred grupe “Gogol Bordello” 28. maja u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda.

– “Maika” će svojim šarmom i divljom energijom, osvojiti pozornicu, vaša srca, i naterati vas da plešete dok vam ne ispadnu cipele! – poručuju članovi grupe “Maika”.

„Gogol Bordello“ u maju 2018. u Beogradu

MAiKA fbU ovom bendu pevaju Bojana Simeon i Ida Prester (poznata po radu sa bendom “Lollobrigida”). A ostali članovi su muzičari iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore – harmonikaš Luka Lopičić; trubač Dušan Murišić; saksofonist Hayden Kent Chisholm; basista Petar Stojanović; i bubnjar Nikola Vukotić. Grupa kombinuju tradicionalnu muziku Balkana, sa novim žanrovima kao što su elektronika, alternativ dens, indi pop i pank.

– Sa stanovišta benda “Maika”, Balkan je apsurdni spoj kontrasta: religije i tradicije i novih tehnologija, prirodnih lepota i destruktivnih politika, blata i zlata, ekstatičke radosti i suza, krvavih sukoba i čovečnosti i darežljivosti. Balkan je bizarna supa mnogih uticaja, stilova i kultura. A, što je glavna tema muzike koju stvara “Maika” – kažu članovi benda.

Ida Prester statusom na Facebooku i pričom o diskriminaciji dirnula mnoge

MAiKA fbBeograd je za grupu “Maika” prva stanica evropske turneje na kojoj prate “Gogol Bordello” na nastupima 29. maja u Skoplju; 30. maja u Sofiji; 31. maja u Temišvaru; 2. juna u Kopru; 8. i 9. avgusta ih samostalno očekuje dvodnevno pojavljivanje na Boomtown festivalu u Velikoj Britaniji; i na kraju svirka 10. avgusta u Londonu.

Svetska džipsi pank-rok atrakcija “Gogol Bordello” održaće 28. maja koncert u Bašti SKC-a u okviru svetske turneje povodom novog albuma “Seekers And Finders”. Ulaznica košta 2.000 dinara preko mreže Eventim.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde