Madlenianum: Balet za decu “Zvezdica Spavalica” 18. marta

0
74

Baletska predstava za decu i one koji se tako osećaju. Ulaznice za ovu predstavu su besplatne.

Madlenianum: Balet za decu "Zvezdica Spavalica" 18. marta

Balet “Zvezdica Spavalica”, u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, biće izveden 18. marta (18h) na Velikoj sceni Madlenianuma. “Zvezdica Spavalica” (Zvezdica Zaspanka) je fantazija na bajku za decu slovenačkog pisca Frane Milčinski Ježek. Ona je tokom svog postojanja bila nebrojeno puta obrađivana kao pozorišni igrokaz i TV priča. Sada je prvi put i u obliku plesne predstave. Predstava je deo projekta Balkan Dance Project Vol. 4, a na sceni Doma kulture u Velenju (Slovenija) 11. novembra je premijerno izvedena.

Jelena Rozga pokazala baletsko umeće u spotu za pesmu “Ostani”
Madlenianum: Balet za decu "Zvezdica Spavalica" 18. marta

Pet igrača Mojca Majcen (Slovenija); Branko Mitrović (Bosna i Hercegovina); Miona Petrović, Nikola Pavlović i Jakša Filipovac (Srbija); i polaznice plesnog studija “Ris” iz Beograd tumače ceo univerzum likova od zvezda i Meseca na nebesima, preko majmuna, ptica, zmija, fakira, čarobnjaka i lupeža, poštara sve do velikog zlog razbojnika i ostalih likova iz naših snova. Kroz ovu plesnu avanturu autori su poveli publiku u priču o odrastanju, sazrevanju i životu. Slušajte dete u sebi, poručuju autori, možda je mudrije od nas…

Ostvareni snovi malih, velikih igrača: “Fantazija o baletu” na sceni Pozorišta na Terazijama
Madlenianum: Balet za decu "Zvezdica Spavalica" 18. marta

Za kostime je bila zadužena Aleksandra Karović, a za scenografiju Tanja Žiropađa.
Inače, pre pet godina Balkan Dance project nastao je na inicijativu Mojce Majcen, Igora Kirova i Aleksandra Ilića; uz podršku Festivala Velenje, kako bi ostvarili misiju zajedništva kultura i umetnosti poniklih na istoj ili sličnoj tradiciji balkanskih zemalja.


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde