Madlenianum: Svečani koncert posvećen najlepšim italijanskim numerama

0
62
Madlenianum: Svečani koncert posvećen najlepšim italijanskim numerama

Gosti Beograda biće sopran Donata D’Anuncio Lombardi, tenor Anđelo Fjore i dirigent Alberto Veronezi.

Svečani koncert posvećen najlepšim italijanskim arijama i duetima održaće se pod dirigentskom palicom maestra Alberta Veronezija u ponedeljak, 21. oktobra (19,30h) u Operi i teatru Madlenianum, u okviru međunarodne Nedelje italijanskog jezika “Italijanski na sceni”.

Madlenianum: “Nana” u režiji Ivane Vujić, premijera 25. novembra

Ove godine navršava se 140 godina od utemeljenja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, kao i decenija od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda. Ambasada Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu i Opera i teatar Madlenianum organizuju ovaj izuzetan umetnički događaj, želeći da publici Beograda poklone najlepše italijanske arije i duete, u izvođenju vrhunskih italijanskih umetnika – Donata D’Anuncio Lombardi, sopran; i Anđelo Fjore, tenor; kao i srpskih umetnika – Branislava Podrumac, sopran; i Nikola Mijailović, bariton. Dirigovaće jedan od najangažovanijih italijanskih maestra, dirigent Alberto Veronezi.

Operom “Pajaci” otvorena sezona 2018/19 u Madlenianumu

Ulaznice za ovaj jedinstven koncert posvećen najlepšim italijanskim numerama mogu se nabaviti po cenama od 1.300, 1.500 i 1.700 dinara na blagajnama Madlenianum (Glavna 32); i u Muzeju Zepter (Knez Mihailova 42); kao i on-line putem sajta madlenianum.rs.

Nedelja italijanskog jezika u svetu je manifestacija koju svake godine u oktobru diplomatska mreža Italije i mreža italijanskih instituta za kulturu obeležava bogatim kulturnim programom. Njihov fokus je na širenju italijanskog jezika. U svetu će XIX izdanje Nedelje italijanskog jezika u svetu biti održano od 21. do 27. oktobra. Bavi se temom “Italijanski na sceni” i predstavlja nit vodilju za organizaciju brojnih aktivnosti koje se istovremeno organizuju u celom svetu.

“Putovanje sa Adel” otvorilo Festival italijanskog filma u Beogradu

U okviru ovogodišnjeg izdanja Nedelje italijanskog jezika, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, pored svečanog koncerta, predstavlja još događaja. To su: predstavljanje knjige “Malaparte. Životi i legende” u prisustvu autora Mauricija Sere, u ponedeljak, 21. oktobra (17h) u okviru 64. izdanja Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu; pozorišna predstava učenika Treće beogradske gimnazije u sredu, 23. oktobra (20h) u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu; predavanje prof. Marija Kanele, urednika rečnika “Zingarelli”, u četvrtak, 24. oktobra (12h) na Katedri za italijanistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu; pozorišna predstava “Leonardo Da Vinči. Skriveno delo” Mikelea Santerama, u sredu, 30. oktobra (20,30h) u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Pored toga, biće pokrenuto i online takmičenje “Italijanski na sceni” na društvenim mrežama Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde