“Mačak i skakutavo jaje”, nova knjiga za decu Andrije Miloševića

0
295
"Mačak i skakutavo jaje", nova knjiga za decu Andrije Miloševića

Glumac Andrija Milošević posle “Kišnog glisca” ima novu knjigu za najmlađe. Predstavio je na 64. Beogradskom sajmu knjiga.

“Mačak i skakutavo jaje” je nova knjiga za malu i veliku decu, koja je u prodaji od 20. oktobra. To je – neodoljiva zbirka pesama za hrabre sanjare. U Andrijinoj knjizi jaje je skakutalo kojekuda, pa skočilo čak do svemira! Znate li šta je uradio dobri vampir Boža? Jeste li čuli za bezobraznu bubamaru? Ili za čudesnu devojčicu Đeđu?

“Kišni glistac”, knjiga za decu Andrije Miloševića
"Mačak i skakutavo jaje", nova knjiga za decu Andrije Miloševića
Andrija Milošević, Foto: Printskrin Laguna Video

– Desi se da vam unutrašnje sazvežđe, koje je samo vaše i možda ne postoji, pošalje, iznenada, pregršt kodiranih poruka. Vi ste zbunjeni, takav sam i ja bio, pomalo čudno raspoloženi, ali nadasve neobično srećni. Zatim pronađete davno zaboravljeni, prašnjavi, duboko zakopani šifrarnik za čudne poruke, koji se zove detinjstvo. Lepo ga očistite, vratite mu sjaj i kada vam prve sede na potiljku ponovo potamne ili poriđe, ma nije važno koje vam je boje kosa, ako je nemate, onda se broji i boja trepavica, vi ćete tada shvatiti i dešifrovati sopstveni smisao. Tako sam i ja došao do odgovora koji glasi “Mačak i skakutavo jaje”. Ovo je poruka deci od njihovog novog druga, koji se samo na kratko izgubio i odrastao – kaže Andrija Milošević.

Kad Andrija Milošević zapeva hit Fifti Senta – na srpskom
"Mačak i skakutavo jaje", nova knjiga za decu Andrije Miloševića
Glumac je na Sajmu predstavio novu knjigu, Foto: Printskrin Laguna Video

Brojna deca bila su na Sajmu kako bi se fotografisala sa Andrijom i zatražila mu autogram.
– Deca su najbolja i najskrenija publika!- naglasio je glumac.

U knjizi, pored zabavnih pesama Miloševića su i divne ilustracije Nemanje Ristića.
Zbirku pesama “Mačak i skakutavo jaje” možete pronaći u svim knjižarama “Delfi”; Laguninim klubovima čitalaca; onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde